GRUP DE MARES I PARES ADOPTIUS: ACOMPANYAMENT A LA CRIANÇA EN FAMÍLIES ADOPTIVES

 

Per a mares i pares d'infants adoptats.

 

Criar un infant adoptat suposa diferents reptes: aprendre a conèixer el nostre fill/a adoptiu/va, identificar les dificultats que puguin anar apareixent, i també trobar l’equilibri entre la voluntat de començar de cero i el respecte envers l’origen de la nostra criatura, amb totes les implicacions que això comporta.

 

La dedicació és constant i a llarg termini, i per moments ni tan sols l'amor que sentim pels nostres fills i filles adoptius ens pot estalviar caure en moments de frustració, angoixa, dubtes...

 

Moltes dones i homes que s’han convertit en mares i pares adoptius tenen neguits similars, que van apareixent amb el pas del temps.

 

Per això, les trobades d'acompanyament grupal per a famílies adoptives ofereixen l’oportunitat de generar complicitats i pertànyer a un cercle de dones i homes creat “entre iguals”, un cercle que escolta i acull sense judici, i que permet expressar-se en confiança i dialogar amb total confidencialitat.

 

Un cercle de persones que parlen el mateix idioma, on es podran sentir sostingudes.

 

 

A qui va dirigit

Mares i pares, tutors/es de nens/es adoptius que volen prendre consciència del seu procès, i gràcies al seu desenvolupament personal generar millores per a tota la família.

 

 

Objectius i beneficis

  • Posar mirada en què se’ns mou en aquesta maternitat / paternitat tan especial com única, així com en la manera d’acompanyar l’infant en les seves necessitats específiques, dificultats,...
  • Reduir l'estrès.
  • Fomentar la confiança i el focus.
  • Aportar ordre i claredat mental.
  • Generar més benestar.
  • Oferir recursos per a la criança conscient d’un fill/a adoptiu/va.

 

Metodologia i estructura

Les trobades s’imparteixen en modalitat presencial (Barcelona) o virtual, a escollir.

 

La metodologia és a través de la conversa, i amb propostes vivencials, per a facilitar l’experiència i la integració dels conceptes que s’aniran compartint.

 

A través de l’assistència en aquestes trobades s’afavoreix l’adquisició de noves eines per a la gestió emocional, s’identifica i es legitima, des d’una mirada àmplia, què li succeeix a la mare o al pare d’un infant adoptiu, quines són les seves pors i necessitats, les seves ferides i neguits més habituals.

 

Es treballen diverses emocions que puguin aparèixer com la por, la culpa, l’enveja, la tristesa o la frustració, entre d’altres, des del mindfulness, l’art teràpia, el moviment conscient...

 

 

Un espai per a que les i els participants s’emportin estratègies i recursos que els ajudin a entomar els reptes de la seva maternitat/paternitat d’adopció, a més d’una nova tribu.


DATES I HORARIS:

Una trobada quinzenal.

03 octubre de 2023

17 octubre de 2023

31 octubre de 2023

14 novembre de 2023

28 novembre de 2023

12 desembre de 2023

 

Online via Zoom:

Dimarts al vespre de 18:30 a 20:00 h

Pròxima sessió: Dimarts 27 de juny.

 LLOC: 

 Online i Barcelona

 

INVERSIÓ:

Sessions Gratuïtes fins a finals del 2023!

*es requereix d'inscripció prèvia a través del formulari
CARME TUSET PADRÓ

Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista. Directora de la Formació de Constel·lacions familiars. Llicenciada en Psicologia, formada en pedagogia sistèmica, salut sistèmica, teràpia Gestalt, xamanisme i Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Amb més de 35 anys d'experiència.

He viscut l'adopció en primera persona.


LYDIA FREIXES

Coach familiar sistèmica per la Universitat de Barcelona. Curs de postgrau en Psicologia Positiva a la UB. Tècnica en Programació Neurolingüística per l’Institut Gestalt Barcelona. Formada en Eines Sistèmiques a l’ESH. He viscut l'adopció en primera persona.