GRUP DE PARES ADOPTIUS: ACOMPANYAMENT A LA CRIANÇA EN FAMÍLIES ADOPTIVES

 

Per a mares i pares d'infants adoptats.

 

Criar un infant adoptat suposa diferents reptes: aprendre a conèixer el nostre fill/a adoptiu/va, identificar les dificultats que puguin anar apareixent, i també trobar l’equilibri entre la voluntat de començar de cero i el respecte envers l’origen de la nostra criatura, amb totes les implicacions que això comporta.

 

La dedicació és constant i a llarg termini, i per moments ni tan sols l'amor que sentim pels nostres fills i filles adoptius ens pot estalviar caure en moments de frustració, angoixa, dubtes...

 

Moltes dones i homes que s’han convertit en mares i pares adoptius tenen neguits similars, que van apareixent amb el pas del temps.

 

Per això, les trobades d'acompanyament grupal per a famílies adoptives ofereixen l’oportunitat de generar complicitats i pertànyer a un cercle de dones i homes creat “entre iguals”, un cercle que escolta i acull sense judici, i que permet expressar-se en confiança i dialogar amb total confidencialitat.

 

Un cercle de persones que parlen el mateix idioma, on es podran sentir sostingudes.

 

 

A qui va dirigit

Mares i pares, tutors/es de nens/es adoptius que volen prendre consciència del seu procès, i gràcies al seu desenvolupament personal generar millores per a tota la família.

 

 

Objectius i beneficis

 • Posar mirada en què se’ns mou en aquesta maternitat / paternitat tan especial com única, així com en la manera d’acompanyar l’infant en les seves necessitats específiques, dificultats,...
 • Reduir l'estrès.
 • Fomentar la confiança i el focus.
 • Aportar ordre i claredat mental.
 • Generar més benestar.
 • Oferir recursos per a la criança conscient d’un fill/a adoptiu/va.

 

Metodologia i estructura

Les trobades s’imparteixen en modalitat presencial (Barcelona) o virtual, a escollir.

 

La metodologia és a través de la conversa, i amb propostes vivencials, per a facilitar l’experiència i la integració dels conceptes que s’aniran compartint.

 

A través de l’assistència en aquestes trobades s’afavoreix l’adquisició de noves eines per a la gestió emocional, s’identifica i es legitima, des d’una mirada àmplia, què li succeeix a la mare o al pare d’un infant adoptiu, quines són les seves pors i necessitats, les seves ferides i neguits més habituals.

 

Es treballen diverses emocions que puguin aparèixer com la por, la culpa, l’enveja, la tristesa o la frustració, entre d’altres, des del mindfulness, l’art teràpia, el moviment conscient...

 

 

Un espai per a que les i els participants s’emportin estratègies i recursos que els ajudin a entomar els reptes de la seva maternitat/paternitat d’adopció, a més d’una nova tribu.


DATES I HORARIS:

Una trobada cada 3 setmanes i seguiment telefònic entre sessions en cas de necessitat.

 

Presencial (una franja a escollir):

 • Dijous matí 11 - 14h
 • Dijous tarda 18 - 21h
 • Dissabte matí 11 - 14h

 

Online via Zoom (una franja a escollir):

 • Dimarts al vespre 20.30 - 22.30h
 • Dimarts matí 11 - 13h

 

DURADA:

4 trobades de 2 hores (virtuals) o 3 hores (presencials), renovables.

 

 LLOC: 

Barcelona o Online

 

INVERSIÓ:

 • 45€/sessió presencial per persona, 70€ la parella
 • Pagament per avançat de les 4 sessions del trimestre: 160€ individual / 260€ la parella

---

 • 35€/sessió virtual per persona, 60€ la parella
 • Pagament per avançat de les 4 sessions del trimestre: 120€ individual / 220€ la parella

 Dates d'octubre:

Dt 4 i 25

Dj 6 i 27

Db 8 i 29

Dates de novembre:

Dt 15

Dj 17

Db 19

Dates de desembre:

Dt 13

Dj 15

Db 17LYDIA FREIXES

Coach familiar sistèmica per la Universitat de Barcelona. Curs de postgrau en Psicologia positiva a la UB. Tècnica en Programació neurolingüística per l’Institut Gestalt Barcelona. Formada en Eines Sistèmiques a l’ESH. He viscut l'adopció en primera persona.


OLGA AIXALÀ

Psicòloga per la Universitat Ramon Llull. Màster en Psicologia General Sanitària. Cursant Master en Psicopedagogía. Educadora a la fundació Pere Closa. Voluntariat al centre d'acollida ASSIS. Actualment treballant amb famílies adoptives i nens adoptats, ja que ha viscut l'adopció en primera persona.