GRUP DE PARES ADOPTIUS: ACOMPANYAMENT A LA CRIANÇA EN FAMÍLIES ADOPTIVES

 

Per a mares i pares d'infants adoptats.

 

Criar un infant adoptat suposa diferents reptes: aprendre a conèixer el nostre fill/a adoptiu/va, identificar les dificultats que puguin anar apareixent, i també trobar l’equilibri entre la voluntat de començar de cero i el respecte envers l’origen de la nostra criatura, amb totes les implicacions que això comporta.

 

La dedicació és constant i a llarg termini, i per moments ni tan sols l'amor que sentim pels nostres fills i filles adoptius ens pot estalviar caure en moments de frustració, angoixa, dubtes...

 

Moltes dones i homes que s’han convertit en mares i pares adoptius tenen neguits similars, que van apareixent amb el pas del temps.

 

Per això, les trobades d'acompanyament grupal per a famílies adoptives ofereixen l’oportunitat de generar complicitats i pertànyer a un cercle de dones i homes creat “entre iguals”, un cercle que escolta i acull sense judici, i que permet expressar-se en confiança i dialogar amb total confidencialitat.

 

Un cercle de persones que parlen el mateix idioma, on es podran sentir sostingudes.

 

 

A qui va dirigit

Mares i pares, tutors/es de nens/es adoptius que volen prendre consciència del seu procès, i gràcies al seu desenvolupament personal generar millores per a tota la família.

 

 

Objectius i beneficis

  • Posar mirada en què se’ns mou en aquesta maternitat / paternitat tan especial com única, així com en la manera d’acompanyar l’infant en les seves necessitats específiques, dificultats,...
  • Reduir l'estrès.
  • Fomentar la confiança i el focus.
  • Aportar ordre i claredat mental.
  • Generar més benestar.
  • Oferir recursos per a la criança conscient d’un fill/a adoptiu/va.

 

Metodologia i estructura

Les trobades s’imparteixen en modalitat presencial (Barcelona) o virtual, a escollir.

 

La metodologia és a través de la conversa, i amb propostes vivencials, per a facilitar l’experiència i la integració dels conceptes que s’aniran compartint.

 

A través de l’assistència en aquestes trobades s’afavoreix l’adquisició de noves eines per a la gestió emocional, s’identifica i es legitima, des d’una mirada àmplia, què li succeeix a la mare o al pare d’un infant adoptiu, quines són les seves pors i necessitats, les seves ferides i neguits més habituals.

 

Es treballen diverses emocions que puguin aparèixer com la por, la culpa, l’enveja, la tristesa o la frustració, entre d’altres, des del mindfulness, l’art teràpia, el moviment conscient...

 

 

Un espai per a que les i els participants s’emportin estratègies i recursos que els ajudin a entomar els reptes de la seva maternitat/paternitat d’adopció, a més d’una nova tribu.


DATES I HORARIS:

Una trobada quinzenal.

Online via Zoom:

Dimecres al vespre 20 - 21:30 h

Presencial:

Dimarts 11 a 13 h o  18  a 20 h

 

 LLOC: 

 Online i Barcelona

 

INVERSIÓ:

25 €/sessió virtual per persona, 35 € la parella

Primera sessió Gratuïta!
CARME TUSET PADRÓ

Formada en Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Formada en Pedagogia Sistèmica i Salut Sistèmica. Formada en teràpia Gestalt. Xamanisme, etc. Llicenciada en Psicologia. Amb més de 35 anys d'experiència. Directora de la Formació de Constel·lacions Familiars. Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista.


AMPARO SÁNCHEZ ALEGRE

Diplomada en coach en la Mayeutik coaching Kuestiona. Curs d'Eneagrama amb Borja Vilaseca. Membre de l'Associació espanyola de psicologia holística. Curs de psicologia pràctica i aplicada en l'Associació d'estudis psicològics i socials de Saragossa. Autora del blog Adopció Conscient.


LYDIA FREIXES

Coach familiar sistèmica per la Universitat de Barcelona. Curs de postgrau en Psicologia positiva a la UB. Tècnica en Programació neurolingüística per l’Institut Gestalt Barcelona. Formada en Eines Sistèmiques a l’ESH. He viscut l'adopció en primera persona.


SUSANA PÉREZ SOLÉ

Psicòloga de vocació, Menció en psicologia de la salut. Tècnica especialista en integració social. Proactiva amb alta capacitat de treball col·lectiu, resilient i empàtica per naturalesa, forta adaptabilitat així com iniciativa.