GRUPS D'ADOLESCENTS I JOVES ADOPTATS

 

Les diferències generacionals cada cop es fan més grans, els canvis cada cop són més ràpids i el futur cada vegada és més incert. A més a més, els joves conviuen amb pares i adults que no els entenen, que exigeixen i que sembla que visquin en mons diferents.

 

A més a més, hi podem afegir les dificultats i els reptes propis de l’adolescència com encaixar amb els seus amics, el risc de patir bullying, les influències de les xarxes socials que poden ser nocives, la creació del seu autoconcepte i autoestima basada en factors externs, les primeres vegades en molts àmbits de la seva vida, trobar el seu lloc tant en la família com en el seu grup d’iguals...

 

Si tot això no fos prou complicat, els joves o adolescents que han passat per un procés d’adopció, tenen més dificultats afegides, el trauma de la separació amb els pares biològics, les experiències viscudes, el recorregut fins a arribar a la família adoptiva, les fidelitats inconscients però profundes cap a la família d’origen i moltes més coses.

 

Créixer i convertir-se en un adult requereix tenir certes eines i recursos que els permeti aprendre a trobar-se, a entendre’s a un mateix, descobrir eines per aprendre a gestionar les emocions tan intenses i variades que senten, compartint entre iguals, entre altres joves o adolescents, poden expressar allò que senten i els passa, deixen de sentir-se sols i aïllats amb els seus problemes, i podem trobar noves maneres d’afrontar la vida.

És, al cap i a la fi, una maleta de recursos que els permeti superar aquesta etapa de la manera més saludable i feliç possible, amb l’ajuda del grup i d’un terapeuta que acompanya.

 

Des d’Espai Sistèmic i Humanista, proposem un espai perquè aquests joves puguin descobrir qui són, què volen, què senten i com gestionar-ho, on puguin aprendre eines per viure en aquest futur incert i tinguin recursos per afrontar la vida adulta. 

 

El procés de créixer i fer-se adult en aquest món tan canviant, és més fàcil si tens un mapa i unes eines que et marquin el camí i t’ajudin a avançar. 


DATA: Dimarts quinzenal

2 d'octubre de 2023

16 d'octubre de 2023

30 d'octubre de 2023

13 de novembre de 2023

27 de novembre de 2023

11 de desembre de 2023

HORARI: 19 a 20:30 h

 

LLOC: Barcelona

 

PREU: 25 €/sessió
CARME TUSET PADRÓ

Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista. Directora de la Formació de Constel·lacions familiars. Llicenciada en Psicologia, formada en pedagogia sistèmica, salut sistèmica, teràpia Gestalt, xamanisme i Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Amb més de 35 anys d'experiència.

He viscut l'adopció en primera persona.


ÒSCAR ESPINÀS

Graduat en Psicologia a la Universitat Ramon Llull el 2021 i el 2023 del Màster en Psicologia General Sanitària. Enfocat a la Psicologia Clínica, concretament en el camp Infant-Juvenil. Psicòleg clínic a l'Hospital de Sant Joan de Déu i part d'un equip multidisciplinari, tractant gran varietat de problemes que afecten els nens i famílies.