MOVIMENTS SISTÈMICS PER ENTENDRE I ACOMPANYAR L’ADOPCIÓ

 

L'adopció d'un nen és un acte de lliurament generós, però és més difícil del que un s'imagina. Quan uns pares opten per l'adopció, han de saber que no només adopten a aquest fill sinó també a tot el seu sistema familiar. Els nens i nenes adoptats pertanyen a dos o tres sistemes, al biològic, a l'adoptiu i de vegades a l'institucional.

 

Vam heretar els dons, aptituds, dificultats i malalties dels nostres avantpassats. Encara que estiguem a mil quilòmetres, encara que no coneguem als nostres pares biològics, encara que no ens agradi, som el fruit de la nostra família. Estem fets amb les cèl·lules de tot el nostre sistema familiar biològic.

Per l'infant adoptat la pèrdua dels seus pares i de la seva família li causa un dolor profund. Aquesta dificultat sovint s'agreuja pel fet que l'infant passa per un procés d'adopció internacional, que té com a conseqüència que no només perd la seva família d'origen, sinó a més al seu país, la seva llengua, la seva cultura .... Assumir aquestes múltiples pèrdues és difícil.

 

A les Constel·lacions Familiars es mostra que sovint l'infant es troba entre dos mons, anhelant el perdut en la seva ànima, (perquè el que ja no hi és, només està aparentment passat: doncs viu dins nostre) i enutjat i amb rancor a alhora, el que impedeix que prengui el present plenament.

 

De vegades prefereix passar-ho malament, fracassant a l'escola o portant-se malament, perquè així s'explica a si mateix per què els seus pares li van rebutjar. D'aquesta manera l'incomprensible es fa més suportable per l'infant.

 

Només si aconsegueix assentir als seus pares biològics, a la institució, al seu país d'origen, als seus pares adoptius, al seu país d'acollida i al seu destí; el nen estarà lliure per mirar cap endavant, trobar el seu lloc al món, acceptar el seu destí tal com és i així poder tenir una bona vida.

 

Constel·lar és bàsicament configurar, és a dir, representar o escenificar el sistema familiar. Triant per a això persones de el grup, que serveixen de representants dels diferents membres de la família. A partir d'allí es desenvolupa un procés vivencial en el qual es poden veure amb una claredat sorprenent els profunds llaços d'amor i lleialtat que hi ha a la família, i a on es dirigeix el cor de cada membre.

 

Les constel·lacions permeten accedir a la informació inconscient de el sistema, i així aconseguir comprensions clares sobre les dinàmiques i implicacions familiars, per detectar on són els desordres i les transgressions que mantenen els problemes. I poder afavorir «solucions» que ordenin el sistema, desembolicant els nusos dels vincles inconscients i equilibrant les nostres vides personals, familiars, escolars i professionals.


PROPERES DATES:

Dilluns 10 d'octubre

Dilluns 7 de novembre

Dilluns 5 de desembre

Dilluns 2 de gener

Dilluns 30 de gener

Dilluns 27 de febrer

Dilluns 27 de març

Dilluns 24 d'abril

Dilluns 22 de maig

Dilluns 19 de juny

Dilluns 17 de juliol

HORARI:

De 17 a 21h

 

LLOC:

Barcelona

 

PREU:

60 € per constel·lar

5€ per representarXAVI GARCÍA

Llicenciat en Psicologia, Educador Social, Mediador Familiar. Terapeuta Gestalt. Psicoteràpia Integrativa Programa SAT3 Formació Teràpia Sistèmica. Constel·lacions Familiars Postgrau Coaching. Terapeuta EMDR (adults, adolescents i nens). Responsable de Servei Terapèutic en Acolliment i Adopció de l'Associació Cel Obert.