TALLER: L'AVENTURA DE L'ADOPCIÓ

 

L’adopció és un repte. Els nens adoptats o acollits no venen sols, porten en sí la seva història i totes les experiències que han viscut, algunes d’elles difícils o traumàtiques. Porten en l’ADN la seva família biològica.

 

Acompanyar a nenes i nens que han viscut un procés d’acollida o d’adopció, requereix un acompanyament molt específic, per part dels pares i la família adoptiva, docents, educadors i terapeutes amb els que es relacionen. Les persones que han passat per aquest procés entenen millor el seu comportament, les reaccions, les pors, les regressions espontànies i les demandes desplaçades. En el taller s’atén la part psicològica, la part emocional i el vincle de les persones adoptades i s’ofereixen eines per acompanyar i fer més fàcil el seu camí.

 

A qui va dirigit

Aquest taller va dirigit a persones adoptades, famílies d’acollida o d’adopció. I a professionals que treballen amb temes d’adopció, d’acollida o que tenen contacte amb infants, adolescents, joves o adults adoptats.

 

Objectius

  • Integrar la família biològica i l’adoptiva.
  • Acompanyar a transitar ferides de la seva història.
  • Donar eines i estratègies per ajudar al dia a dia.

Metodologia i estructura

El taller s’imparteix de manera presencial.

 

La metodologia del curs és vivencial, pràctica i teòrica, aquesta combinació facilita l’experiència i la integració dels conceptes teòrics.

 

A través del taller s’explica, s’identifica i es compren què li succeeix a la persona adoptada, la seva psicologia, ferides, patrons, mecanismes de supervivència i comportaments més habituals.

 

Es proposen maneres d’acompanyar al nen, a l’adolescent o al jove a transitar per les seves ferides i es donen eines per gestionar les diferents situacions conflictives que poden anar sorgint.

 

Posem a disposició un espai per tal que els assistents s’emportin estratègies i recursos personals que afavoreixin la interacció amb la persona adoptada. 


DATA: Per concretar

LLOC: Barcelona

PREU: 65 €CARME TUSET PADRÓ

Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista. Directora de la Formació de Constel·lacions familiars. Llicenciada en Psicologia, formada en pedagogia sistèmica, salut sistèmica, teràpia Gestalt (membre titular de AETG), xamanisme i Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Amb més de 35 anys d'experiència.