Maternitats

 

Cada mare és un univers únic i singular, diferent i especial. 
Maternar va més enllà de gestar i parir una criatura. 
Maternar és (entre moltes altres coses) l'acte conscient i decidit de donar abric, cura i amor a aquest ésser; d'oferir-li nutrició, sustentació, respecte, límits, contenció, seguretat, escolta i suport. Sostenir aquesta vida que hem gestat, perquè es desenvolupi
de manera sana a tots els nivells, tant físic com emocional.
Aquest cuidar de manera lliurada i activa ens confronta amb les cures que hem rebut al llarg de la vida, pels altres i per nosaltres mateixes, i ens demana posposar les nostres necessitats. 

 

D'aquí que maternar sigui complex. Però alhora, d'aquesta mateixa complexitat pot sorgir l'oportunitat , i amb ella un camí de creixement.

 

En aquest espai et proposo que vegem quin és el teu univers, explorant les complexitats, la riquesa singular, els condicionaments socials, familiars i sistèmics de cadascuna per a trobar la mare que habita en tu. 
Aquest és un espai on ens centrarem en la realitat, en el que hi ha i el que som, i des d'aquí mirar què puc fer diferent. Sense pors, sense judicis, sense teories externes a seguir. 

 

Et proposo un viatge on explorar les múltiples facetes de cadascuna: 
Jo dona en aquesta societat; amb quines creences i expectatives carreguem, com és habitar-me com a dona-mare aquí i ara.
Jo parella, abans i després dels/les fills/es
Jo mare, el meu procés de gestació, l'abans i el després, el part, la lactància, i com les vivències dels primers mesos/anys influeixen en la meva manera de maternar. 
- La meva pròpia infància, jo filla, jo germana, jo nena. Com la meva història de vida repercuteix en la meva maternitat. 

 

Aquest espai t'espera perquè:
Ets mare i la maternitat et confronta, 
Vols canviar algunes coses però no ho aconsegueixes, malgrat haver llegit els llibres i saber de tots els corrents de l'educació.
Vols fer una revisió als patrons familiars i alliberar càrregues sistèmiques i així maternar de la manera més lliure i honesta al teu sentir. 
Vols explorar les múltiples possibilitats de la teva maternitat. 
Saps que les respostes fàcils i externes, a la llarga no funcionen.
Juntes (ens) cuidem millor.

 

Com?
A través del compartir del grup i la seva riquesa, mitjançant dinàmiques pràctiques i visualitzacions, i gràcies a fer-nos preguntes i explorar vivencialment les possibles respostes.

 


LLOC I HORARIS:

2 dilluns al mes via zoom de 10:30 a 12h o de 17:30 a 19h - ONLINE

2 dimarts al mes presencial de 10 a 11:30h o de 17 a 18:30h - BARCELONA

 

PREU:

40€ al mes

 

DATES ONLINE:

1 de març

15 de març

29 de març

12 de abril

26 de abril

10 de maig

24 de maig

7 de juny

21 de juny

DATES PRESENCIALS:

9 de març

23 de març

6 de abril

20 de abril

4 de maig

18 de maig

1 de juny

15 de juny

29 de junyMARTA PASTOR BOJ

Llicenciada en Humanitats i en Documentació. Màster de Pedagogia Sistèmica. Constel.ladora Familiar, cursant la Maestria en Psicologia Sistèmica (Cudec) i Terapia Gestalt. Formada en Educació Lliure, Arquetips Femenins, entre altres. Actualment acompanyo a persones a través de la terapia sistèmica i les constel.lacions familiar.