CURS 2022/23

 


TALLERS 

- PRESENCIALS -

Inscripcions obertes

 

Aquests tallers sorgeixen amb la idea de donar a conèixer diferents tècniques d'intervenció que ajuden a complementar la tasca educativa i l'acompanyament pedagògic cap a l'alumnat, les seves famílies i usuaris/usuàries. Sempre tenint en compte la pròpia funció com a pofessional per poder-ne veure ràpidament els seus resultats. 

 

Opcions per realitzar els tallers

- Solts.

- Cicle de tallers: paquets.  

  

Horaris i lloc

- Un taller mensual de 10h a 14h (excepte el taller d'adopció que és de 16h a 20h).

- Espai Sistèmic i Humanista de Barcelona.

 

Inversió

- Taller individual: 65€

- Paquet de 3 tallers: 180€ (tu tries els 3 tallers).

- Paquet de més de 3 tallers, en parlem. 

 

 SI ETS DOCENTS DE CATALUNYA,

AIXÒ T'INTERESSA

 

Pots tenir el certificat de reconeixement del

Departament d'Educació fent 3 tallers dels que et presentem (durada de 20h.)

 


 

TEMÀTIQUES DELS TALLERS 

T'expliquem en què consisteix cada taller, a sota.  

 

Octubre: Com influencien els ordres sistèmics en la meva Vida? 

Noviembre: El genograma com a eina de descoberta i transformació.

Desembre: Mindfulness i Gestalt. L'atenció plena i l'adonar-se. Aplaçat al març.

Febrer 2023: Mirant el SER CREATIU que som. Acompanyament emocional-sistèmic.

Març: Mindfulness i Gestalt. L'atenció plena i l'adonar-se.

Març: Estar present, un regal! 

Abril: L'aventura de l'adopció.

Maig: Intervenció social al servei dels sistemes familiars.

Juny: La mort i el dol.

 

 

COM INFLUENCIEN ELS ORDRES SISTÈMICS EN LA MEVA VIDA PERSONAL I PROFESSIONAL?

Dissabte 29 d'octubre de 10h a 14h.

 

Sents que no trobes el teu lloc en el teu àmbit personal o laboral? Sents que les teves relacions personals i/o professionals són complexes o no et sents correspost? Sents que fas més del que et pertoca i et estàs cansada o cansat? 

 

Aquest taller té com a objectiu fer una introducció a conèxer les 3 lleis universals que Bert Hellinger va anomenar "Els odres de l'amor". Coneixer-los ens aporta més comprensió del que ens passa, dels nostres bloquejos o conflictes interns i externs i quin pot ser el pas següent per prendre el teu lloc i la força de la teva Vida. 

 

Beneficis del taller:

     · Aprendre els 3 ordres sistèmics i els seus desordres.

     · Resposta a conflictes que estàs vivint.

     · Estratègies per identificar quin desordre hi ha i saber quin és el pas per reestablir-lo. 

 

Carme Tuset Padró

Fundadora i directora de centre Espai Sistèmic i Humanista. Formada en Constel·lacions Familiars, Pedagogia Sistèmica, Salut Sistèmica, Gestalt., etc. Llicenciada en Psicologia. Més de 35 anys acompanyant a persones. 

 


EL GENOGRAMA COM A EINA DE DECOBERTA I TRANSFORMACIÓ 

Dissabte, 26 de novembre de 10h a 14h.

 

El genograma és és la representació gràfica, semblant a l’arbre genealògic,

en què s’anota la informació bàsica del sistema familiar (noms, demografia, relació, fets,...). És un mapa que, d'un cop d'ull, ens ajuda a veure l'estructura familiar i dona informació del context i de les influencies transgeneracionals.

 

El genograma és una eina pedagògica molt útil pels professionals de l'educació i d'intervenció social que es pot utilitzar tant en les entrevistes

amb els pares com a l’hora d’entendre algunes actuacions de l’alumne i/o ususari.

 

Beneficis del taller:

     · Aprendre què és el genograma i com utilitzar-lo com a eina pedagògica.

     · Elaborar el propi genograma (i saber-lo actualitzar).

     · Fer noves comprensions en relació a les generacions passades i la pròpia vida actual. 

 

Laura Soliva i del Rio

Mestra d'Educació Infantil. Formada en Constel·lacions Familiars. Màster en Pedagogia Sistèmica Cudec. Formada en diversitat de cursos d'educació (atenció i aprenentatge, educació emocional, psicomotricitat, entrevistes amb famílies...). Amb 20 anys d'experiència docent. Coordinadora de l'Àrea de Pedagogia d'ESH.

 


MIRANT EL SER CREATIU QUE SOM. ACOMPANYAMENT EMOCIONAL-SISTÈMIC

Dissabte, 25 de febrer de 2023 de 10h a 14h.

 

Aquest taller et permet recordar que la creativitat és un recurs per a la vida. A vegades, aquest recurs el podem tenir molt amagat, atrofiat, influenciat, limitat... La nostra història de vida està plena de fets que ens hauran potenciat i/o limitat la creativitat.

 

Amb el taller podrem identificar quines coses poden tallar el fluïr innat de l’ésser creatiu que portem a dins. Veient la nostra relació amb la creativitat des de la mirada emocional-sistèmica, podem acompanyar a infants, adolescents i adults en el seu procés de creixement de la mà de la creativitat.

 

Beneficis del taller:

     · Explorar tu mateix@ materials i propostes sistèmiques creatives i posar-les, posteriorment, en pràctica.

· Reconèixer potencialitats i mancances davant la creativitat com a font d’aprenentatge davant la vida.

 

Ester Puigdemont i Melian

Mestra i infermera integrativa. Facilitadora de Constel.lacions Familiars. Màster en PS CUDEC. Formació en Dansa Activa i altres disciplines artístiques. Creadora d’Espai Llavors. 

 


MINDFULNESS I GESTALT. L' ATENCIÓ PLENA I L' ADONAR-SE 

Dissabte, 4 de març de 10h a 14h.

 

Aquest taller té com a objectiu acompanyar a les persones a aprendre a estar en el present i a viure l’experiència del moment. El passat ja no existeix i el futur encara no ha arribat, per tant només disposem del present.

 

Des de l’atenció plena del mindfulness i des de l’adonar-se (awareness) de la Gestalt, acompanyem a la persona a agafar la seva pròpia responsabilitat, aprengui a estar en el present i es faci càrrec de què passa en la relació tu-jo.

 

Beneficis del taller:

     · Aprendre a relaxar la ment.

     · Aprendre a posar consciència del present.

     · Viure els moments.

 

Montse Monge Gimeno

Formada en Gestalt Adults, Gestalt Infantil, Meditació Advaita, Mindfulness i Gestió Emocional, Eneagrama, Hipnosi Ericksoniana. Facilitadora de Constel·lacions i especialitzada en Tècniques d’intervenció en sessió individual. 

 


ESTAR PRESENT, UN REGAL!  

Dissabte, 18 de març de 10h a 14h.

 

Estar present és un regal, una oportunitat per tu, per fer-te la vida més fàcil i fer-la més fàcil als que t’envolten.

 

Què canviaria si els alumnes o usuaris et senten present enlloc de preocupada, dispersa o estressada? Com seria descobrir que el que esperen de tu és que hi siguis, així tal i com ets, sense exigir-te, sense tant d’esforç, sense judici, sense tanta expectativa? Com seria atendre les necessitats diverses dels alumnes o usuaris si sabessis atendre abans les teves? Com seria la teva jornada si gaudeixes del teu present?

 

Obre’t al present i descobreix com millorar la teva vivència mitjançant l’atenció continuada, l’observació conscient i l’escolta activa. 

 

Beneficis del taller:

     · Parar un moment per escoltar-te.

     · Sentir-te acompanyada en el teu procés personal i relacional de manera simple i senzilla.

     · Aprendràs recursos que facilitaran el teu dia a dia, fent-te sentir més serena, inspirada, a comunicar-te i relacionar-te millor amb els altres i amb més comprensió. 

 

Alba Serrat Güell

Formada en Gestalt, Constel·lacions familiars i sistèmiques i Jin Shin Jyutsu, entre d’altres. Acompanyant de processos de creixement personal i a trobar respostes a les seves necessitats. Ha impartit classes com a professora de secundària i coordina projectes de creixement personal destinats a diferents col.lectius.

 


L' AVENTURA DE L' ADOPCIÓ  

Dissabte, 15 d'abril de 16h a 20h.

 

L'adopció és un repte. Les nenes i els nens adoptats o acollits no venen sols, porten en sí la seva història i totes les experiències que han viscut, algunes d’elles difícils o traumàtiques. Porten en l’ADN la seva família biològica.

 

Acompanyar a nenes i nens que han viscut un procés d’acollida o d’adopció, requereix un acompanyament molt específic, per part dels pares, mares i la família adoptiva, docents, educadors i acompanyants amb els que es relacionen. Les persones que han passat per aquest procés entenen millor el seu comportament, les reaccions, les pors, les regressions espontànies i les demandes desplaçades.

 

En el taller s’atén la part psicològica, la part emocional i el vincle de les persones adoptades i s’ofereixen eines per acompanyar i fer més fàcil el seu camí.

 

Beneficis del taller:

     · Conèixer, identificar i comprendre més què li succeeix a la persona adoptada, la seva psicologia, ferides, patrons, mecanismes de supervivència i comportaments més habituals.

     · Eines d'acompanyament al nen, nena, adolescent o al jove a transitar per les seves ferides i per gestionar les diferents situacions conflictives que poden anar sorgint.

    · Creació d'un espai per tal que els assistents s’emportin estratègies i recursos personals que afavoreixin la interacció amb la persona adoptada.

 

ATENCIÓ! Aquest taller és mixt: s'imparteix presencialment a Barcelona i online per a les persones de fora de Catalunya.

 

Carme Tuset Padró

Fundadora i directora de centre Espai Sistèmic i Humanista. Formada en Constel·lacions Familiars, Pedagogia Sistèmica, Salut Sistèmica, Gestalt., etc. Llicenciada en Psicologia. Més de 35 anys acompanyant a persones.

 


INTERVENCIÓ SOCIAL AL SERVEI DELS SISTEMES FAMILIARS

Dissabte 6 de maig de 10h a 14h. 

 

Un taller per centrar la mirada més enllà dels usuaris, i entendre l’atenció com una ajuda i un acompanyament a tot el sistema familiar de les persones usuàries.

 

L’objectiu principal del taller el centrem en ampliar els recursos dels professionals per atendre a persones en situació desfavorida a nivell social i acompanyar en la resolució profunda de tot allò que ens puguin plantejar, des d’una mirada

sistèmica i amb el recurs que ens proporcionen les constel·lacions familiars.  

 

Beneficis del taller:

     · Entendre les demandes socials com un símptoma del sistema de contenció de la persona i acompanyar a resoldre'ls des de l'origen.

     · Una mirada als propis sistemes familiars dels professionals, per tal de reconèixer les pròpies difiultats per acompanyar íntegrament. 

     

Xavi García

Llicenciat en Psicologia, Educador Social, Mediador Familiar. Gestalt. Psicoteràpia Integrativa Programa SAT3 Formació Teràpia Sistèmica. Constel·lacions Familiars. Postgrau Coaching. Terapeuta EMDR (adults, adolescents i nens). Responsable de Servei Terapèutic en Acolliment i Adopció de l'Associació Cel Obert.

 


LA MORT I EL DOL

Dissabte, 3 de juny de 10h a 14h.

 

Aquest taller està enfocat a descobrir i aprendre a tenir una mirada a la mort i el dol des d'una perspectiva sistèmica i de més comprensió. Una mirada que ens ajuda a enfortir-nos davant del fet, la transició de la pèrdua i el dol.

 

Ens obrirem a aprofundir en el propi treball personal del dol per entendre i comprendre com viure la pèrdua. 

 

Beneficis del taller:

     · Creuar i traspassar el dol per entendre de quina manera podem comprendre, integrar, i incloure en la pròpia biografia les pèrdues de la nostra vida. 

 

Mariona Homs Alsina

Antropòloga social. Postgrau sobre la mort i el dol. Màster en Counselling. Màster en PNL i Coaching. Facilitadora de Constel·lacions Familiars i Sistèmiques. Actualment formadora sobre desenvolupament personal i organitzacional en l'àmbit social, educatiu i sociosanitari.