TALLERS PEDAGÒGICS

Tallers temàtics vivencials i teòrics

 

Tens ganes vivenciar la pràctica de l'enfocament sistèmic? 

Obrim quatre tallers temàtics que et poden interessar

- Educació i Pedagogia Sistèmica

- Les emocions des de la mirada sistèmica

- Recursos bàsics per acompanyar des de la presència

- Vincle i relació entre famílies i centre educatiu

 

* Aquests tallers els impartim als nostres centres d'Espai Sistèmic i Humanista a Barcelona i Girona.

 

EDUCACIÓ I PEDAGOGIA SISTÈMICA

Impartit per Carme Tuset

 

La Pedagogia Sistèmica és una nova manera de mirar cap a l'Educació. És una pedagogia de la Vida, inclusiva, amorosa i respectuosa amb un enfocament basat en els vincles i les relacions que es generen entre el centre educatiu i les famílies. 

En aquest taller veurem com la mirada sistèmica ens ofereix eines que ens donen més facilitat, més eficàcia i eficiència als docents i educadors, i ens permet una intervenció pedagògica amb més recursos i sentint més gratificació en la nostra tasca educativa i d'acompanyament. 

 

A escollir:

Barcelona - Divendres, 3 d'octubre de 9'30h a 14h. Inversió: 60€ (antics alumnes 50€)

Girona - Divendres 6 de novembre de 18h a 21h. Inversió: 50€ (antics alumnes 40€)


RECURSOS BÀSICS PER ACOMPANYAR DES DE LA PRESÈNCIA

Impartit per Ester Puigdemont

 

La recerca de recursos i estratègies és molt habitual d’entre els professionals de l’educació i de l’ajuda. I tenir-ne ens ajuda. Tot i això, cal recordar-nos que el principal recurs i el més important som nosaltres (docents, educadores, pares, mares). 

En aquest taller parlarem i experimentarem com la presència és un dels millors recursos que tenim ja sigui a l’hora de fer les entrevistes educatives, en la relació amb l’alumnat i famílies, com també en les intervencions pedagògiques dins i fora de l’aula. I podrem unir l’habilitat de la presència amb estratègies d’acompanyament. 

 

Quan? Girona - Dissabte, 17 novembre de 9'30h a 20h.

Inversió: 110€ (antics alumnes 90€)


LES EMOCIONS DES DE LA MIRADA SISTÈMICA

Impartit per Laura Soliva 

 

Actualment, l’acompanyament emocional està prenent més lloc i importància en l’àmbit educatiu i social. I és que com ja sabem, les emocions són el motor dels aprenentatges. 

La intel·ligència emocional inclou l’habilitat de prendre consciència de les pròpies emocions, de regular-les i de gestionar-les. 

Al taller veurem com la Pedagogia Sistèmica recull i mostra com és d’important el món emocional per a les persones. Sovint, buscant solucions a través de la seva metodologia, s’acaba identificant i trobant que aquestes tenen el seu origen en l’àmbit emocional intrapsíquicinterpsíquic.

 

Quan? Barcelona - Dissabte, 14 novembre de 9'30h a 20h.

Inversió: 110€ (antics alumnes 90€)

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

 

VINCLE I RELACIÓ ENTRE FAMÍLIES I CENTRE EDUCATIU

Impartit per Ester Puigdemont

 

Tots i cadascun de nosaltres naixem amb una vinculació al nostre sistema d’origen, la nostra família i a mesura que anem creixent anem creant relacions de tot tipus. Dins d’un centre educatiu es fan evidents els vincles, se’n creen de nous com es creen noves relacions.

En aquest taller prendrem consciència de la diferència del vincle i la relació. Ens centrarem en la importància dels vincles sistèmics que es creen entre els membres d’una comunitat educativa i com afecta en les dinàmiques i relacions entre ells, aportant estratègies per millorar-les.

 

Quan? Barcelona - Dissabte, 12 desembre de 9'30h a 20h.

 

Inversió: 110€ (antics alumnes 90€)