FORMACIÓ EN TERÀPIA GESTALT

 

 

La teràpia Gestalt va ser creada per Fritz i Laura Perls, un matrimoni alemany al llarg dels anys 50.

 

La influencia de Fritz era el psicoanàlisi, format com a psiquiatra amb Clara Happel, Wilhem Reich y Karen Horney entre altres. I la de Laura Perls era Psicòloga de la Gestalt o de la Forma, a banda d’altres influències com el teatre i el psicodrama o el pensament fenomenològic.

 

La Gestalt està emmarcada com a Psicologia Humanista i veu a l’ésser humà com que tendeix a una autorealització a través de recursos en l’aquí i ara que permeten un òptim desenvolupament.

 

La teràpia Gestalt és un abordatge terapèutic on es prioritza la consciencia, la pròpia responsabilitat i la pròpia autoregulació.

 

Amb la teràpia Gestalt els problemes psicològics de les persones passen de ser interns a ser “problemes de contacte” amb l’entorn i això només pot succeir en l’aquí i ara.

 

El contacte organisme-entorn es un ajust creador. Això vol dir que quan em trobo amb l’entorn soc transformat per ell i també soc transformador de l’entorn. I necessitem l’entorn per créixer i desenvolupar-nos.

 

L’ajust conservador és el que ens crea patiment provocant patrons de repetició que dificulten el creixement.

 

És un model centrat en el desenvolupament personal. Es treballa des del present.

 

L’ésser humà es mira des d’un lloc complet, on el treball des del cos, la ment i l’emoció fa arribar a l’equilibri i a la pau interior.

 

La teràpia Gestalt promou l’augment de la consciència i això fa que cada persona assumeixi la seva pròpia responsabilitat davant els seus actes i decisions.

 

Aprenem a gestionar les pròpies emocions, a identificar-les i reconèixer-les, essent conscients i fent-nos responsables d’elles.

 

Es una formació de 3 anys on es realitza un profund procés d’autoconeixement que t’ajudarà a millorar les teves relacions personals i amb tu mateix/mateixa.

 

La formació té una durada de 672 hores dividides en els 3 anys (Curs Bàsic, Curs Superior 1, Curs de Supervisió).

 

Durant aquesta formació es treballen aspectes teòrics i pràctics, així com també vivencials.