FORMACIÓ de NATUROPATIA

 

La Naturopatia és una ciència de la salut basada en l'experiència de les medicines tradicionals al costat de la recerca científica d'avantguarda que compta amb un cos de coneixements propi i amb bases en tecnologia, epistemologia, praxiología i filosofia que l'avalen com a ciència específica i interdisciplinària relacionada estretament amb la resta de ciències de la salut.

Està reconeguda i avalada per l'OMS i regulada en varis dels seus països membres. Se centra en els factors que afavoreixen i mantenen l'equilibri i la salut en l'ésser humà i investiga i treballa sobre les veritables causes dels desequilibris. Utilitza remeis presents en la naturalesa com l'aire, aigua, sol o elements de la terra, alimentació i dietes específiques, substàncies i productes obtinguts o fabricats amb criteri naturista, plantes medicinals, suplements nutricionals i diverses tècniques, procediments i elements, generalment senzills, naturals, sense efectes secundaris o tòxics, de la major eficàcia possible segons l'experiència i recerca científica disponible, orientats de manera personalitzada i específica per a ajudar a prevenir, mantenir o recuperar la salut de l'individu i la comunitat.

 

Objectius

Proporcionar a l'alumne els coneixements teòric-pràctics, habilitats i aptituds de les competències professionals necessàries per a poder realitzar una labor assistencial, de base humanista i de dimensió holística, utilitzant tècniques i mètodes senzills i naturals, científicament fonamentats, orientats a la realització de programes personalitzats i complets per al manteniment de la salut, la prevenció i l'abordatge de les seves alteracions, així com tractaments coadjuvants integrats en la medicina oficial dins del marc de la medicina integrativa.

 

Aplicacions

Exercici professional de la pràctica naturopática privada. Capacitació per al desenvolupament de les pràctiques professionals relacionades amb el sector en centres i clíniques naturistes, consultes de dietètica, estètica, herbolaris, parafarmàcies, escoles de salut, balnearis i altres centres de salut natural, sectors de l'educació per a la salut, programes de desenvolupament de salut comunitària, així com a complement bàsic d'altres ciències de la salut.SARA SANZ MARTORELL

Naturòpata especialitzada en MTC (Medicina Tradicional Xinesa). Dietoteràpia energètica segons els 5 elements de la MTC. Formació en macrobiòtica. Pràctica privada d'acupuntura, auriculoteràpia, reflexologia podal, oligoelements, teràpia floral, dietoteràpia.

Coordinadora de la formació de Naturopatia a l'escola ESH.