FORMACIÓ SISTÈMICA ASSISTIDA AMB CAVALLS

 

Per a comprendre què és la mirada sistèmica, primer cal saber què significa el concepte sistema.


Un sistema és un grup de membres o elements que es relacionen i interactuen entre ells i, per tant, s'influencien els uns amb els altres d'una manera conscient o inconscient.

 

Formem part d'una diversitat de sistemes: família d'origen, família actual, lloc de treball, amistats, cultural, social i un llarg etcètera. Cal tenir present que formar part d'un sistema és també formar part de la història de vida d'aquell sistema.

Així doncs, què és la mirada sistèmica?

És mirar més enllà del que els meus ulls veuen, a simple vista. És ampliar la mirada per a poder veure l'essencial (que molt sovint no es veu) i poder-li donar un lloc, validant, reconeixent, acceptant i assentint amb tot el que hi ha, encara que sigui diferent de la meva manera de fer i ser, és a dir, de la meva realitat.

La mirada sistèmica és un enfocament que demana molta observació, introspecció i autoconeixement, però una vegada comences el viatge de conèixer i integrar la mirada sistèmica pots veure, pràcticament de seguida, un canvi en la teva mirada i, conseqüentment, petits grans canvis en tu i en el teu entorn personal i professional. Per què? Perquè amplies el teu camp de comprensió.

Què aporta incloure en el cavall com a representant en els moviments sistèmics?

Bàsicament aporta presència i autenticitat. Sent un animal que reacciona a qualsevol canvi dels sistemes nerviosos dels quals estan al seu voltant, mostren de forma continuada els canvis interns de les persones que participen.

No jutgen, actuen amb la llibertat de respondre al que està passant independentment de com afectarà les persones. I ens obliguen a estar, a participar. Ens faciliten el fet d'entrar en contacte amb la nostra realitat, sigui expansiva o sigui incòmoda.

Aquest curs té una part teòrica i una pràctica amb cavalls que es complementen i s'uneixen per a aprendre i poder adquirir nous coneixements, comprensions, estratègies i recursos que ajudaran a ampliar més la nostra mirada i a donar resposta a les necessitats, problemàtiques i conflictes del nostre dia a dia personal i professional.

En els 4 dies de treball presencial amb els cavalls aprendreu experimentant i se us proporcionarà el coneixement necessari per a poder afegir al cavall en les sessions. Es proposaran els temes presentats en la teoria incloent al cavall i s'haurà de dedicar una formació específica sobre cavalls per a poder-lo fer, no obstant això, es pot aplicar tot l'après en el curs si es treballa en col·laboració amb algun especialista equí. Tot això, per a tenir l'experiència i, per a alguns en un futur, facilitar també sistèmica amb cavalls.


DATES I HORARI (online):

Dijous de 18h a 20h de gener a juny del 2023

 

DATES I HORARI (presencial):

Del 29 de juny al 2 de juliol

 

Preu (online)de gener a juny 150€ al mes

 

Preu (presencial)juliol 450€ 


DIRECTORS DE LA FORMACIÓ

CARME TUSET PADRÓ

Formada en Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Formada en Pedagogia Sistèmica i Salut Sistèmica. Formada en teràpia Gestalt. Xamanisme, etc. Llicenciada en Psicologia. Amb més de 35 anys d'experiència. Directora de la Formació de Constel·lacions Familiars. Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista.


MARTA CIRERA BAQUÉS

Terapeuta del trauma assistit amb cavalls. Treballa la presència a través de les sensacions corporals, detectant el patró i els bloquejos que ens limiten i exclouen llibertat. Especialitzada en esdeveniments traumàtics de violència, abusos, negligència, drogodependències, etc.


LAURA SOLIVA I DEL RIO

Mestra d'Educació Infantil. Formació en Pedagogia Sistèmica. Formada en Constel·lacions Familiars. Formadora de Formadors del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Coordinadora del curs digital "Introducció a la Pedagogia Sistèmica" a PrisMa. Coordinadora de la Formació de Pedagogia Sistèmica a Espai Sistèmic i Humanista.