FORMACIÓ AVALADA PER LA AETG.

 

La Gestalt com a tal va néixer de la mà de Fritz Perls als anys 50 i permet tenir accés a les pròpies necessitats, fer-nos conscients d’elles i de la nostra reactivitat. Té a veure amb ser conscient i aprendre a viure en el present i així poder acceptar totes aquelles parts que ens formen com un tot integrat.

Els tres anys de formació permeten un desenvolupament personal tal que, encara que la vida consti de les mateixes “parts”, la forma de viure es converteix en un tot molt més harmònic, responsable i tolerant. Està enfocada a desenvolupar les capacitats com a terapeuta i així, poder iniciar amb les pràctiques supervisades la capacitat d’entendre i atendre als altres.

 

LA GESTALT ES BASA EN TRES PILARS:

 L’ aquí – ara en oposició al allà – llavors.

La autorresponsabilitat de sentiments i accions.

La relació que s’estableix en el jo – tu.

La Gestalt creu en l’autoregulació organísmica: l’individu tendeix a organitzar-se de la millor manera possible tal com entén la realitat en aquest determinat moment.

Dóna més importància al com que al perquè.

 

EN LA TERÀPIA GESTALT S’INCLOU:

 La consciència de la psicoanàlisi freudiana.

L’espontaneïtat del psicodrama de Reinhardt i Moreno.

El suport de l’ humanisme, segons Rogers.

La confrontació del zen i del xamanisme.

La relació segons Buber i Smuts.

Fa 5 anys, vam descobrir a Laura Perls i la Costa Est a través de la Carmen Vàzquez i vam viatjar a Nova York a treballar amb la Ruella Frank (Deixebla de Laura Perls), ampliant així la Gestalt que va dur a Espanya Claudio Naranjo (Deixeble de Fritz Perls).