FORMACIÓ DE TRAUMA

 

 

Quan persona pateix algun tipus de trauma o esdeveniment traumàtic, pot semblar un patiment considerable que li limita en molts aspectes de la seva vida, impedint que avanci i pugui tenir una vida normalitzada.

 

Per això, l'objectiu d'aquesta formació és que puguis comprendre, gestionar i tractar amb persones que hagin patit traumes, i que adquireixis habilitats necessàries per poder connectar amb els teus clients, sostenir-los i ajudar-los en el seu procés de sanació.

 

 

 

METODOLOGIA

 

La nostra formació té una forta base de teràpia Somàtica i es nodreix de Gabor Maté, T.R.E., EMDR, Stephen Porgues ...

 

A més, considerem molt important la pràctica per a aprendre a autoregular-se i a connectar, eines vitals a intervenir en trauma.

 

La directora de la formació és Carme Tuset i les docents són professionals expertes en trauma. 


MODALITAT: Presencial o Online

Inicia l'octubre de 2023 fins el juliol del 2024 

 

PREU:

180 € mensuals + 100 € de matrícula.


HORARIS PRESENCIAL A BARCELONA

Dissabte al matí i a la tarda 

de 10 - 14 h i de 16 - 18 h

 

Diumenge al matí

de 10 - 14 h

HORARIS ONLINE

Dilluns al matí

de 10-13 h

o

Dilluns a la tarda

de 16 - 19 h DATAS:

21-22 octubre

18-19  novembre

16-17 desembre

27-28 gener

24-25 febrer

23-24 març

20-21 abril

18-19 maig

15-16 juny

13-14 juliol


PROGRAMA

 1. Què és el trauma i Teoria Polivagal
  Descobrirem què és el trauma, el seu impacte i els diferents tipus de trauma que existeixen. Ens introduirem en la Teoria Polivagal de Stephen Porges i com afecta el trauma en el sistema nerviós central

 2. Teràpia Somàtica, part 1
  En aquesta primera part de teràpia somàtica, parlarem de la fisiologia del sistema nerviós simpàtic-parasimpàtic, el nostre sistema nerviós autònom i l'instint de supervivència.

 3. Teràpia Somàtica, part 2 - adversitat primerenca
  En la segona part, treballarem la importància de treballar amb el cos i eines per a detectar i reduir simptomatologia associada a vivències traumàtiques.

 4. Adversitat primerenca

 5. EMDR
  Estudiarem la teràpia EMDR que pretén alleujar els símptomes del trauma i de la càrrega emocional, a través de l'estimulació bilateral que facilita la connexió entre els dos hemisferis cerebrals.

 6. TRE ANNA
  Descobrirem el TRE, un mètode fisiològic basat en l'observació i l'experimentació que ajuda al cos a alliberar patrons de tensió, estrès i trauma. En comptes de modificar els patrons de pensament per a arribar a la relaxació, es relaxa el cos per a canviar l'estat emocional i psicològic.

 7. Trauma transgeneracional + trauma perinatal
  Parlarem de com un trauma transgeneracional pot impactar i transferir-se el dolor emocional, físic o social sofert per una persona que es transmet a les noves generacions. També tractarem el trauma durant l'embaràs que sol passar desapercebut.

 8. Trauma, relacions de parella i sexualitat. Del nen interior ferit a l'adult obert i present
  Indagarem sobre com el trauma pot condicionar profundament les relacions de parella. Com afecta a la sexualitat, amb o sense abusos sexuals previs.

 9. Indagació compassiva de Gabor Maté, part 1 + addiccions i trastorns d'alimentació
  Ens introduirem en la filosofia del Dr. Gabor Maté, ens endinsarem en l'enfocament a través de l'acte indagació i aprofundirem en la importància de l'actitud del terapeuta. Aprendrem a reconèixer entre els diferents tipus d'addiccions i trastorns d'alimentació que existeixen, els tractaments actuals i quina és la mirada terapèutica des del punt de vista del trauma.

 10. Indagació compassiva de Gabor Mate, part 2

DIRECTORA DE LA FORMACIÓ:

CARME TUSET PADRÓ

Formada en Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Formada en Pedagogia Sistèmica i Salut Sistèmica. Formada en teràpia Gestalt. Xamanisme, etc. Llicenciada en Psicologia. Amb més de 35 anys d'experiència. Directora de la Formació de Constel·lacions Familiars. Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista.PROFESSORES DE LA FORMACIÓ:

LAIA PANSIELLO

Psicòloga sanitària, psicoteràpia amb adults i adolescents, formadora, teràpia

individual, de parella i familiar, re-negociació del trauma, Somatic Experiencing i EMDR.


ANNA SÓLYOM

Terapeuta psicosomàtica, Teràpia Biodinàmica Craneosacral i Cardiovascular, TRE®️. Programa de Dr. Gabor Maté i Sat Dharam Kaur. Ritualista en el marc de la Medicina Ancestral del Dr. Daniel Foor, per a abordar el trauma transgeneracional. Ofereix sessions de sanació i equilibri de l'úter per a dones. 25 anys d'experiència en desenvolupament personal.


JADE BORT

Formada en Trauma pel Dr. Gabor Maté. Màster en Conductes Addictives i enfocament Minnesota (12 pasos Alcohólicos Anónimos). Especialització en Trastorns de la conducta Alimentària (TCA). Formada Apego Emocional i integració del nen interior.

Psicoterapeuta Bioenergètica. Terapeuta Transpersonal. Formada en Sexualitat Somàtica.

Formada en Constel·lacions Familiars