OSTEOPATIA

 

Tot el que pensem i sentim té un impacte en el nostre cos, així com tot impacte en el cos té el seu efecte en l’àmbit mental, emocional i energètic.

 

L'osteopatia és una teràpia holística: Té en compte a l'individu com un tot en el qual totes les seves parts estan relacionades i connectades. Això vol dir que, encara que l’osteòpata se centra a desbloquejar el teu cos físic i la sanació passa des de la manipulació del cos, té present que en fer-ho, es podrien desbloquejar també emocions i que estarà allà per acompanyar-te i tenir en compte la teva globalitat.

 

L'osteòpata és un terapeuta entrenat per sentir principalment dos moviments subtils del cos humà: El moviment dels ossos (MRP) i el moviment de les vísceres i els òrgans (motilitat). Sentir aquests moviments permet a l'osteòpata saber amb certesa on hi ha bloqueig i mitjançant tècniques osteopàtiques desbloqueja, equilibra, alleuja, relaxa, allibera, sana, destensa, activa estructures i acompanya el / la pacient a recuperar la salut. Des de la primera teràpia notaràs la diferència en el teu cos, en la teva ment i fins i tot a escala emocional i energètica.

BENEFICIS DE L'OSTEOPATIA

 

L'osteopatia té un gran número de beneficis, d'entre els quals en destaquen:

  • Recuperació de descompensacions en les extremitats, la mandíbula i en la columna, com bruxisme, dificultat per flexionar-te, mal en trepitjar, en seure o aixecar-te, restricció de moviment o rigidesa, mal de genolls, etc.
  • Regulació el teu sistema nerviós central: T'ajuda a recuperar el ritme fisiològic i la teva coherència cardíaca (que tendeixen a accelerar a causa de l'estil de vida actual, moltes vegades accelerada). Notaràs alleujament si pateixes ansietat, hipertensió, insomni, desconcentració o cansament. Aquest estat de benestar, afavoreix la claredat mental i l'equilibri emocional.
  • Regulació el sistema limfàtic, endocrí i hormonal: Si pateixes retenció de líquids, si estàs en una etapa de canvi hormonal com l'embaràs, la lactància, la menopausa, la menarquia, també si la teva menstruació és irregular, etc.
  • És recomanable si sents dolor o malestar local en el cos, com a l'esquena, si pateixes hèrnies discals, lumbàlgia, dolor cervical, ciàtica, etc.
  • És efectiva per recuperar patologies orgàniques o viscerals: Acidesa estomacal, còlon irritable, dolor menstrual, incontinència urinària, dificultats respiratòries, etc.
  • T’ajuda a curar després de patir un accident a recuperar mobilitat i força amb tècniques osteopàtiques, estiraments, massatge i mobilitzacions, si alguna zona del teu cos va perdre mobilitat, força, o si continua el dolor. El cos té memòria, i després d'un accident es queda l'impacte "gravat", el teu cos crea una espècie d’"armadura" de protecció, aquesta armadura o cuirassa paradoxalment impedeix que funcioni correctament la zona afectada, t'ajudo a treure aquesta armadura o por, la qual cosa considero també important curar després de patir un accident.
  • És una excel·lent teràpia per reconnectar amb tu mateix i dedicar-te temps de qualitat.

 


TATIANA GUTIÉRREZ

Professional de l'osteopatia obstètrica i osteopatia pediàtrica. Especialista en Tractament de sòl pèlvic i sanació d'úter i dolors menstruals. També practica osteopatia bio-dinàmica, somato-emocional, estructural, visceral, crani-sacral i osteopatia perifèrica. Entre les seves especialitats també es troba el quiromassatge i el Reiki.