ACOMPANYAMENT A LA CRIANÇA EN FAMÍLIES ADOPTIVES
Per a mares i pares d'infants adoptats.
Criar un infant adoptat suposa diferents reptes: aprendre a conèixer el nostre fill/a adoptiu/va, identificar les dificultats que puguin anar apareixent, i també trobar l’equilibri entre la voluntat de començar de cero i el respecte envers l’origen de la nostra criatura, amb totes les implicacions que això comporta.
La dedicació és constant i a llarg termini, i per moments ni tan sols l'amor que sentim pels nostres fills i filles adoptius ens pot estalviar caure en moments de frustració, angoixa, dubtes...
Moltes dones i homes que s’han convertit en mares i pares adoptius tenen neguits similars, que van apareixent amb el pas del temps.
Per això, les trobades d'acompanyament grupal per a famílies adoptives ofereixen l’oportunitat de generar complicitats i pertànyer a un cercle de dones i homes creat “entre iguals”, un cercle que escolta i acull sense judici, i que permet expressar-se en confiança i dialogar amb total confidencialitat.
Un cercle de persones que parlen el mateix idioma, on es podran sentir sostingudes.
A qui va dirigit
Mares i pares, tutors/es de nens/es adoptius que volen prendre consciència del seu procès, i gràcies al seu desenvolupament personal generar millores per a tota la família.
Objectius i beneficis
Metodologia i estructura
Les trobades s’imparteixen en modalitat presencial (Barcelona) o virtual, a escollir.
La metodologia és a través de la conversa, i amb propostes vivencials, per a facilitar l’experiència i la integració dels conceptes que s’aniran compartint.
A través de l’assistència en aquestes trobades s’afavoreix l’adquisició de noves eines per a la gestió emocional, s’identifica i es legitima, des d’una mirada àmplia, què li succeeix a la mare o al pare d’un infant adoptiu, quines són les seves pors i necessitats, les seves ferides i neguits més habituals.
Es treballen diverses emocions que puguin aparèixer com la por, la culpa, l’enveja, la tristesa o la frustració, entre d’altres, des del mindfulness, l’art teràpia, el moviment conscient...
Un espai per a que les i els participants s’emportin estratègies i recursos que els ajudin a entomar els reptes de la seva maternitat/paternitat d’adopció, a més d’una nova tribu.
DATES I HORARIS:
Una trobada cada 3 setmanes i seguiment telefònic entre sessions en cas de necessitat.
Presencial (una franja a escollir):
Online via Zoom (una franja a escollir):
DURADA:
4 trobades de 2 hores (virtuals) o 3 hores (presencials), renovables.
LLOC:
Barcelona o Online
INVERSIÓ:
---
Dates d'octubre:
Dt 4 i 25
Dj 6 i 27
Db 8 i 29
Dates de novembre:
Dt 15
Dj 17
Db 19
Dates de desembre:
Dt 13
Dj 15
Db 17
LYDIA FREIXES
Coach familiar sistèmica per la Universitat de Barcelona. Curs de postgrau en Psicologia positiva a la UB. Tècnica en Programació neurolingüística per l’Institut Gestalt Barcelona. Formada en Eines Sistèmiques a l’ESH.