Naturopatia

 

La Naturopatia és una ciència basada en l'ús d'elements naturals per a mantenir o recuperar la salut, per tant estudia les propietats i les aplicacions de vegetals, aigua, sol, terra i aire. Uneix l'experiència de les medicines tradicionals a la recerca científica més actual, per la qual cosa està relacionada estretament amb la resta de ciències de la salut.

Selecciona i utilitza elements inofensius existents en la naturalesa i descarta aquells que són perjudicials

La Naturopatia entén i acata les lleis naturals per a aconseguir l'equilibri apropiat, físic, mental i espiritual durant el major temps possible de la vida. Això s'aconsegueix activant el sistema intern i la capacitat d’autocuració que tota persona posseeix. La seva principal comesa és eliminar de l'organisme aquelles substàncies nocives i perjudicials i aportar-li substàncies útils i saludables. El cos és considerat i tractat com una unitat orgànica, comprenent que no hi ha malalties, sinó malalts, és a dir, persones amb predisposició a patir malalties per posseir un sistema immunitari més fràgil, uns hàbits de vida menys saludables, viure en un ambient més contaminat o alimentar-se de forma poc natural. 

Els beneficis que la Naturopatia obté seran tant físics (desintoxicació, correccions postulessis, reforç del sistema immunològic…), com a mentals (relaxació, pensament positiu, confiança…) i espirituals (pau interior, connexió amb els sentiments, creativitat…)