CONSULTA DE TERÀPIA AYURVEDA
L'Ayurveda és la medicina ancestral que es practica a l'Índia des de fa més de 5000 anys forma ininterrompuda. En l'idioma sànscrit "Ayur" significa vida i "Veda" coneixement. Literalment AYURVEDA significa "la ciència de la vida". Aquest ensenyament es va anar difonent al llarg dels anys. Actualment en alguns països Europeus la Medicina Ayurvedica, Xina, Homeopatia juntament amb la Medicina al·lopàtica estan dins del seu sistema sanitari.

L'Ayurveda és una medicina ancestral i Holística, que vol dir que té una visió integral del cos i la ment.

La bona salut és un indicador de l'harmonia entre el cos i l'ambient que l'envolta, mentre que la malaltia és un senyal de desequilibri en l'àmbit físic, mental o espiritual.

El paper dels doshas

Ayurveda diu que cada persona neix amb una barreja única dels tres doshasvatapitta i kapha. Cada dosha representa per si mateix una combinació dels cinc elements: èter, aire, foc, aigua i terra.

Determinar l'equilibri dóshico ideal d'una persona és el primer pas en el diagnòstic i tractament d'una malaltia. Usualment les persones tenen un o dos doshas predominants. Però si el dosha principal es torna massa fort, o si un dosha secundari pren molta força, aquest desequilibri pot causar malaltia.

Els doshas i la salut

Vata dosha representa aire i èter. Està relacionat amb el moviment i canvis en el cos, com la circulació i la respiració. Es reflecteix en una naturalesa animada i enèrgica; però massa vata pot resultar en ansietat, sequedat o inconstància.

Pitta està associat amb foc i aigua. Aquest dosha controla la digestió i el metabolisme. Les persones pitta són de caràcter fort i intel·ligents, però poden arribar a ser de mal geni i patir de malalties com l'acidesa i les úlceres.

Kapha representa terra i aigua. Aquest dosha distribueix els fluids en el cos i és responsable del sistema immune. Representa l'estabilitat, que pot arribar a manifestar-se com tossuderia en cas d'haver-hi un desequilibri.

La consulta ayurvedica és alhora un ensenyament, una introducció a l'ayurveda;
S'avaluen les característiques físiques i psicoemocionals, determinant quin tipus constitucional (doshaVataPitta o Kapha i combinacions d'aquests) li correspon. Per determinar el tipus constitucional es realitza un examen físic integral, s'avaluen les funcions fisiològiques: gana, digestió, vitalitat, són, funció sexual, cicle menstrual, etc. L'estudi es completa analitzant la part psicoemocional, ja que en Ayurveda hi ha una relació directa entre les emocions i els símptomes de la malaltia. D'aquesta manera s'aprofundeix en tots els aspectes de la persona (físic, fisiològic, psicoemocional i espiritual) arribant a la causa.

Segons l'ayurveda tot el que hi ha a l'univers està compost per cinc elements bàsics. I així està compost dels nostres cossos i allò amb el que l'alimentem. Cada menjar és una oportunitat de reconstruir-se.

A més dels doshas presents en la nostra Constitució natal i actual, la nostra ment també té els seus "doshas", coneguts com a Gunas, aquests són:

SATTVA - l'impuls que ens encamina per al bé, la comprensió, el progrés, el perdó, la fe. Sattva és el més pur pensar / sentir que fa que l'individu tingui claredat mental, senti l'amor, triï i busqui sempre el millor per si mateix i també per als altres.
L'estil de vida sáttvico o augmentar sattva propícia harmonia, discerniment i plenitud.

Talls - l'impuls del canvi, actitud i realització. La ment rajásica camina en el sentit de la seva necessitat urgent, convèncer els altres enfront dels seus objectius i interessos i metes.
Talls en desequilibri: quan ens sentim inadequats o no sadollats; quan ens trobem tancats a nous projectes, persones o hàbits per canviar com ens sentim. L'estat «rajásico» en una persona, afavoreix que aquesta trobi errors en els altres, els costa acceptar els altres tal com són. Hi ha també agitació, ràbia, irritabilitat i impaciència.

TAMAS - l'impuls contrari a Sattva, inert, somnolència, esgotament, pesadesa i cansament. El necessitem per descansar, aquesta energia ha d'estar predominant en l'hora de dormir.
Tamas en desequilibri: porta pessimisme, la ment està esmussada i no aconsegueix trobar una llum que li faci alçar, de la letargia, fatiga, estat d'ànim baix, destructiu, obtús, depressiu, violent, beguera, ignorància. L'estat «tamásico» és la forma més baixa d'energia, incapaços de distingir entre «bo» o «dolent». L'energia vital (prana) està en els seus mínims.

I així com els doshas físics es poden equilibrar a través d'una alimentació adequada, l'estat mental també és afectat per ella, per exemple: fruites i hortalisses fresques són aliments sáttvicos; cafè i pebres rajásicos; graellades i menjar escombraries són aliments tamásicos.
Els estats mentals poden ser millorats també a través de meditació, cant de mantres, correcció en la dieta, rutina diària apropiada i per aconseguit una reforma íntima conscient.

El tractament ayurvèdic és totalment natural. Està basat a fer una dieta adequada i personalitzada, utilització d'herboristeria, realització d'exercicis tipus ioga, massatges ayurvèdics, mètodes per eliminar naturalment impureses i / o toxines de l'organisme i mètodes de rejoveniment. També és útil per als que vulguin mantenir-se en un estat d'harmonia psicofísic mantenint una alta immunitat. Si et trobes en desequilibri físic / mental i sents que la teva salut no està en el seu estat ideal o simplement vols millorar el teu estil de vida, una consulta mèdica Ayurvedica és la millor opció la vostra llista de canvis per fer en la teva vida.


CONSULTA DE TERÀPIA AYURVEDA

Dia a convenir.

1era visita diagnòstic 120 €

Sessións 75 € -95 €

Tractaments de suport clínic 95 €.


ROCÍO VILLEGAS.

Professora i instructora de ioga acreditada per la Generalitat de Catalunya. Diplomada en Medicina Ayurveda a l'Índia. Psicoterapeuta Holística integral. Mestre reiki Usui tibetà. Formada en Teràpies Humanistes Integrades i en Constel·lacions Familiars a ESH. Tècniques orientals de suport clínic a l'Índia. Combina tècniques psicoterapèutiques d'orient i d'occident. Des de fa 19 anys, treballa activament en l'acompanyament psicoterapèutic individual / grupal i en l'ensenyament dels iogues clàssics.