GRUP DE MARES I PARES ADOPTIUS D'ADOLESCENTS I JOVES ADOPTATS

 

Per a mares i pares d'adolescents i pares adoptats.

 

Criar un infant adoptat suposa diferents reptes: aprendre a conèixer el nostre fill/a adoptiu/va, identificar les dificultats que puguin anar apareixent, i també trobar l’equilibri entre la voluntat de començar de zero i el respecte envers l’origen de la nostra criatura, amb totes les implicacions que això comporta.

 

La dedicació és constant i a llarg termini, i per moments ni tan sols l'amor que sentim pels nostres fills i filles adoptius ens pot estalviar caure en moments de frustració, angoixa, dubtes...

 

Moltes dones i homes que s’han convertit en mares i pares adoptius tenen neguits similars, que van apareixent amb el pas del temps.

 

Per això, les trobades d'acompanyament grupal per a famílies adoptives ofereixen l’oportunitat de generar complicitats i pertànyer a un cercle de dones i homes creat “entre iguals”, un cercle que escolta i acull sense judici, i que permet expressar-se en confiança i dialogar amb total confidencialitat.

 

Un cercle de persones que parlen el mateix idioma, on es podran sentir sostingudes.

 

 

A qui va dirigit

Mares i pares, tutors/es de nens/es adoptius que volen prendre consciència del seu procés, i gràcies al seu desenvolupament personal generar millores per a tota la família.

 

 

Objectius i beneficis

  • Posar mirada en què se’ns mou en aquesta maternitat / paternitat tan especial com única, així com en la manera d’acompanyar l’infant en les seves necessitats específiques, dificultats,...
  • Reduir l'estrès.
  • Fomentar la confiança i el focus.
  • Aportar ordre i claredat mental.
  • Generar més benestar.
  • Oferir recursos per a la criança conscient d’un fill/a adoptiu/va.

 

Metodologia i estructura

Les trobades s’imparteixen en modalitat presencial (Barcelona) o virtual, a escollir.

 

La metodologia és a través de la conversa, i amb propostes vivencials, per a facilitar l’experiència i la integració dels conceptes que s’aniran compartint.

 

A través de l’assistència en aquestes trobades s’afavoreix l’adquisició de noves eines per a la gestió emocional, s’identifica i es legitima, des d’una mirada àmplia, què li succeeix a la mare o al pare d’un infant adoptiu, quines són les seves pors i necessitats, les seves ferides i neguits més habituals.

 

Es treballen diverses emocions que puguin aparèixer com la por, la culpa, l’enveja, la tristesa o la frustració, entre d’altres, des del mindfulness, l’art teràpia, el moviment conscient...

 

 

Un espai perquè les i els participants s’emportin estratègies i recursos que els ajudin a entomar els reptes de la seva maternitat/paternitat d’adopció, a més d’una nova tribu.


DATES I HORARIS:

Una trobada quinzenal.

Dimarts al vespre de 18:30 a 20:00 h

 

 

02 abril de 2024
16 abril de 2024
30 abril de 2024
14 maig de 2024
11 juny de 2024
25 juny de 2024
09 juliol de 2024
23 juliol de 2024

 

 LLOC: 

Online

 

 

 

INVERSIÓ:

 

Activitat Gratuïta!

 

*es requereix inscripció prèvia a través del formulari




CARME TUSET PADRÓ

Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista. Directora de la Formació de Constel·lacions familiars. Llicenciada en Psicologia, formada en pedagogia sistèmica, salut sistèmica, teràpia Gestalt, xamanisme i Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Amb més de 35 anys d'experiència.

He viscut l'adopció en primera persona.


LYDIA FREIXES

Coach familiar sistèmica per la Universitat de Barcelona. Curs de postgrau en Psicologia Positiva a la UB. Tècnica en Programació Neurolingüística per l’Institut Gestalt Barcelona. Formada en Eines Sistèmiques a l’ESH. He viscut l'adopció en primera persona.