CURS 2022/23

 


TALLERS 

- PRESENCIALS -

Inscripcions obertes

 

Aquests tallers sorgeixen amb la idea de donar a conèixer diferents tècniques d'intervenció que ajuden a complementar la tasca educativa i l'acompanyament pedagògic cap a l'alumnat, les seves famílies i usuaris/usuàries. Sempre tenint en compte la pròpia funció com a pofessional per poder-ne veure ràpidament els seus resultats. 

 

Opcions per realitzar els tallers

- Solts.

- Cicle de tallers: paquets.  

  

Horaris i lloc

- Un taller mensual de 10h a 14h (excepte el taller d'adopció que és de 16h a 20h).

- Espai Sistèmic i Humanista de Barcelona.

 

Inversió

- Taller individual: 65€

- Paquet de 3 tallers: 180€ (tu tries els 3 tallers).

- Paquet de més de 3 tallers, en parlem. 

 

 SI ETS DOCENTS DE CATALUNYA,

AIXÒ T'INTERESSA

 

Pots tenir el certificat de reconeixement del

Departament d'Educació fent 3 tallers dels que et presentem (durada de 20h.)

 


 

TEMÀTIQUES DELS TALLERS 

T'expliquem en què consisteix cada taller, a sota.  

 

Octubre: Com influencien els ordres sistèmics en la meva Vida? 

Desembre: Mindfulness i Gestalt. L'atenció plena i l'adonar-se.

Gener 2023: El genograma com a eina de descoberta i transformació.

Febrer: Mirant el SER CREATIU que som. Acompanyament emocional-sistèmic.

Març: Estar present, un regal! 

Abril: L'aventura de l'adopció.

Juny: La mort i el dol.

 

 

COM INFLUENCIEN ELS ORDRES SISTÈMICS EN LA MEVA VIDA?

Dissabte 29 d'octubre de 10h a 14h.

 

Carme Tuset Padró

Fundadora i directora de centre Espai Sistèmic i Humanista. Formada en Constel·lacions Familiars, Pedagogia Sistèmica, Salut Sistèmica, Gestalt., etc. Llicenciada en Psicologia. Més de 35 anys acompanyant a persones. 

 


MINDFULNESS I GESTALT. L' ATENCIÓ PLENA I L' ADONAR-SE 

Dissabte, 17 de desembre de 10h a 14h.

 

Aquest taller té com a objectiu acompanyar a les persones a aprendre a estar en el present i a viure l’experiència del moment. El passat ja no existeix i el futur encara no ha arribat, per tant només disposem del present.

 

Des de l’atenció plena del mindfulness i des de l’adonar-se (awareness) de la Gestalt, acompanyem a la persona a agafar la seva pròpia responsabilitat, aprengui a estar en el present i es faci càrrec de què passa en la relació tu-jo.

 

Beneficis del taller:

     · Aprendre a relaxar la ment.

     · Aprendre a posar consciència del present.

     · Viure els moments.

 

Montse Monge Gimeno

Formada en Gestalt Adults, Gestalt Infantil, Meditació Advaita, Mindfulness i Gestió Emocional, Eneagrama, Hipnosi Ericksoniana. Facilitadora de Constel·lacions i especialitzada en Tècniques d’intervenció en sessió individual. 

 


EL GENOGRAMA COM A EINA DE DECOBERTA I TRANSFORMACIÓ 

Dissabte, 28 de gener 2023 de 10h a 14h.

 

El genograma és és la representació gràfica, semblant a l’arbre genealògic,

en què s’anota la informació bàsica del sistema familiar (noms, demografia, relació, fets,...). És un mapa que, d'un cop d'ull, ens ajuda a veure l'estructura familiar i dona informació del context i de les influencies transgeneracionals.

 

El genograma és una eina pedagògica molt útil pels professionals de l'educació i d'intervenció social que es pot utilitzar tant en les entrevistes

amb els pares com a l’hora d’entendre algunes actuacions de l’alumne i/o ususari.

 

Beneficis del taller:

     · Aprendre què és el genograma i com utilitzar-lo com a eina pedagògica.

     · Elaborar el propi genograma (i saber-lo actualitzar).

     · Fer noves comprensions en relació a les generacions passades i la pròpia vida actual. 

 

Laura Soliva i del Rio

Mestra d'Educació Infantil. Formada en Constel·lacions Familiars. Màster en Pedagogia Sistèmica Cudec. Formada en diversitat de cursos d'educació (atenció i aprenentatge, educació emocional, psicomotricitat, entrevistes amb famílies...). Amb 20 anys d'experiència docent. Coordinadora de l'Àrea de Pedagogia d'ESH.

 


MIRANT EL SER CREATIU QUE SOM. ACOMPANYAMENT EMOCIONAL-SISTÈMIC

Dissabte, 25 de febrer de 10h a 14h.

 

Aquest taller et permet recordar que la creativitat és un recurs per a la vida. A vegades, aquest recurs el podem tenir molt amagat, atrofiat, influenciat, limitat... La nostra història de vida està plena de fets que ens hauran potenciat i/o limitat la creativitat.

 

Amb el taller podrem identificar quines coses poden tallar el fluïr innat de l’ésser creatiu que portem a dins. Vieient la nostra relació amb la creativitat des de la mirada emocional-sistèmica, podem acompanyar a infants, adolescents i adults en el seu procés de creixement de la mà de la creativitat.

 

Beneficis del taller:

     · Explorar tu mateix@ materials i propostes sistèmiques creatives i posar-les, posteriorment, en pràctica.

· Reconèixer potencialitats i mancances davant la creativitat com a font d’aprenentatge davant la vida.

 

Ester Puigdemont i Melian

Mestra i infermera integrativa. Facilitadora de Constel.lacions Familiars. Màster en PS CUDEC. Formació en Dansa Activa i altres disciplines artístiques. Creadora d’Espai Llavors. 

 


ESTAR PRESENT, UN REGAL!  

Dissabte, 18 de març de 10h a 14h.

 

Estar present és un regal, una oportunitat per tu, per fer-te la vida més fàcil i fer-la més fàcil als que t’envolten.

 

Què canviaria si els alumnes o usuaris et senten present enlloc de preocupada, dispersa o estressada? Com seria descobrir que el que esperen de tu és que hi siguis, així tal i com ets, sense exigir-te, sense tant d’esforç, sense judici, sense tanta expectativa? Com seria atendre les necessitats diverses dels alumnes o usuaris si sabessis atendre abans les teves? Com seria la teva jornada si gaudeixes del teu present?

 

Obre’t al present i descobreix com millorar la teva vivència mitjançant l’atenció continuada, l’observació conscient i l’escolta activa. 

 

Beneficis del taller:

     · Parar un moment per escoltar-te.

     · Sentir-te acompanyada en el teu procés personal i relacional de manera simple i senzilla.

     · Aprendràs recursos que facilitaran el teu dia a dia, fent-te sentir més serena, inspirada, a comunicar-te i relacionar-te millor amb els altres i amb més comprensió. 

 

Alba Serrat Güell

Formada en Gestalt, Constel·lacions familiars i sistèmiques i Jin Shin Jyutsu, entre d’altres. Acompanyant de processos de creixement personal i a trobar respostes a les seves necessitats. Ha impartit classes com a professora de secundària i coordina projectes de creixement personal destinats a diferents col.lectius.

 


L' AVENTURA DE L' ADOPCIÓ  

Dissabte, 15 d'abril de 16h a 20h.

 

L'adopció és un repte. Les nenes i els nens adoptats o acollits no venen sols, porten en sí la seva història i totes les experiències que han viscut, algunes d’elles difícils o traumàtiques. Porten en l’ADN la seva família biològica.

 

Acompanyar a nenes i nens que han viscut un procés d’acollida o d’adopció, requereix un acompanyament molt específic, per part dels pares, mares i la família adoptiva, docents, educadors i acompanyants amb els que es relacionen. Les persones que han passat per aquest procés entenen millor el seu comportament, les reaccions, les pors, les regressions espontànies i les demandes desplaçades.

 

En el taller s’atén la part psicològica, la part emocional i el vincle de les persones adoptades i s’ofereixen eines per acompanyar i fer més fàcil el seu camí.

 

Beneficis del taller:

     · Conèixer, identificar i comprendre més què li succeeix a la persona adoptada, la seva psicologia, ferides, patrons, mecanismes de supervivència i comportaments més habituals.

     · Eines d'acompanyament al nen, nena, adolescent o al jove a transitar per les seves ferides i per gestionar les diferents situacions conflictives que poden anar sorgint.

    · Creació d'un espai per tal que els assistents s’emportin estratègies i recursos personals que afavoreixin la interacció amb la persona adoptada.

 

ATENCIÓ! Aquest taller és mixt: s'imparteix presencialment a Barcelona i online per a les persones de fora de Catalunya.

 

Carme Tuset Padró

Fundadora i directora de centre Espai Sistèmic i Humanista. Formada en Constel·lacions Familiars, Pedagogia Sistèmica, Salut Sistèmica, Gestalt., etc. Llicenciada en Psicologia. Més de 35 anys acompanyant a persones.

 


La mort i el dol  

Dissabte, 3 de juny de 10h a 14h.

 

Aquest taller està enfocat a descobrir i aprendre a tenir una mirada a la mort i el dol des d'una perspectiva sistèmica i de més comprensió. Una mirada que ens ajuda a enfortir-nos davant del fet, la transició de la pèrdua i el dol.

 

Ens obrirem a aprofundir en el propi treball personal del dol per entendre i comprendre com viure la pèrdua. 

 

Beneficis del taller:

     · Creuar i traspassar el dol per entendre de quina manera podem comprendre, integrar, i incloure en la pròpia biografia les pèrdues de la nostra vida. 

 

Mariona Homs Alsina

Antropòloga social. Postgrau sobre la mort i el dol. Màster en Counselling. Màster en PNL i Coaching. Facilitadora de Constel·lacions Familiars i Sistèmiques. Actualment formadora sobre desenvolupament personal i organitzacional en l'àmbit social, educatiu i sociosanitari.