TREBALL CORPORAL

Moviment expressiu i centres d'energia

El cos arxiva cada emoció, pensament, experiència quedant gravades. Cada cos ens explica la història de qui l'habita, tant de la seva essència com de la seva personalitat... Els peus ens expliquen com aquesta persona es recolza en la terra, pot ser amb por o amb fermesa... La respiració ens parla de la relació amb el món i amb mi mateix... Un maluc en retro flexió, 1 pit enfonsat o sortit, un seny frunzit... Són missatges, notes autobiogràfiques que ens parlen de la persona.

L'expressió és una tècnica que ens ajuda, ja que en la seva pràctica alliberem les emocions i estats d'ànims que van quedar empresonats i a més trenquem el patró de la inhibició i reincorporem l'hàbit d'expressar-nos.

 

Objectius

Reconèixer cada centre i prendre consciència de l'energia de cada un d'ells.

Moure les parts del cos corresponents a cada centre d'energia per tal de posar-nos en contacte amb la particular energia de cada un dels centres. (Ex. C. Baix. Moviments en què deixes el pes del cos descarregar sobre les cames, els peus i la terra, ens connecta amb una força que ens dóna seguretat).

Potenciant l'energia de cada centre i harmonitzant les seves funcions vam aconseguir un funcionament unitari i coherent.

El moviment desperta l'energia adormida dels diferents centres i permet sentir com a fonts d'energia específica que potencien els diversos sectors de la nostra vida: vital, sexual, afectiu, mental. Moure el cos físic és el primer pas per al procés d'integració psicocorporal.

 

Metodologia de treball

Cognitiva - vivencial a través del moviment dirigit a desfer nusos corporals potenciant el contacte amb les nostres necessitats i per tant connectant-nos al nostre benestar i alegria de viure.


TERESA FERNÁNDEZ VALCÁRCEL

Llicenciada en Psicologia, Terapeuta Gestalt (Institut Gestalt Barcelona), formada en Anàlisis Transaccional. Formada en Moviment Expressiu i Treball Corporal (Locorporal). Àmplia pràctica de la Meditació i de Treball Corporal a través del Ioga i el Tai-Chi. Formada en el Programa SAT de Claudio Naranjo. Membre de l’equip en el postgrau “Gestalt, cos i  moviment” en Gestalt Salut, Barcelona. Conductora de talleres de moviment expressiu vital.


A Barcelona:

secretaria@esh.cat

C/ Mallorca 515 despatx 1ª Barcelona 08026

Telèfon (BCN i GIR):

+34 625 16 82 65

(també Whatsapp)

A Girona:

secretaria@esh.cat

C/ Nou 18 prl. 1ª Girona 17001