LES PARTS QUE HABITEN DINS TEU

 

“Hi havia una vegada, una tigressa que estava a punt de donar a llum que va sortir a caçar. Es va trobar un ramat de cabres i, durant la persecució, es va posar de part. Lamentablement, després de donar a llum un cadell mascle, va morir. Les cabres, en veure que no hi havia perill, van tornar i van adoptar al cadellet.

Aquest tigre va créixer entre cabres creient que ell també n’era una. Belava el millor que podia, s'alimentava de vegetació, feia olor de cabra…

Un dia, un vell tigre es va acostar al ramat i la va atacar, matant-ne a una d'elles. Quan va veure al tigre/cabra, el va agafar del coll, el va arrossegar cap a un rierol pròxim i li va mostrar el seu reflex a l'aigua. Tot i així, el tigre no es va immutar ni es va adonar de la seva semblança amb el tigre vell. Així doncs, el vell tigre va arrencar un tros de carn de la cabra morta i va forçar al jove tigre perquè s'ho mengés. La primera vegada, va intentar escopir la carn crua, però al següent mos, va començar a assaborir la carn i la sang i se la va menjar amb ganes. En acabar, es va estirar i, per primera vegada, va deixar sortir un poderós rugit. Després, els dos tigres van desaparèixer junts en el bosc.

Aquesta història, que Heinrich Zimmer explica al seu llibre “Filosofies de l'Índia”, ens mostra el “rugit del despertar” que va tenir aquest tigre en descobrir que era més del que creia que era.

A nosaltres, ens succeeix el mateix. Des de petits, en ser completament vulnerables, ens anem adaptant al que ens demana l'entorn per a sobreviure. Per exemple, si la nostra mare riu i es posa feliç quan somriem, ho farem més sovint.

 

Així doncs, la nostra essència pròpia es va quedant sota tots aquests aprenentatges i aquestes noves personalitats que anem adquirint per adaptar-nos al que se'ns demana. El problema és que cada vegada anem enterrant una mica més sota totes aquestes identitats al nostre veritable jo.

 

T'agradaria saber quantes parts habiten dins teu? Quina és la teva essència de totes elles? Ho descobrirem en aquest taller.


DATES

Dijous 25 de maig de 10 a 14 h

o

Dijous 25 de maig de 16 a 20 h 

PREU

60€ (50 ex-alumnes de la FCF)

 

LLOC

BarcelonaCARME TUSET PADRÓ

Formada en Constel·lacions Familiars directament amb en Bert Hellinger. Formada en Pedagogia Sistèmica i Salut Sistèmica. Formada en teràpia Gestalt. Xamanisme, etc. Llicenciada en Psicologia. Amb més de 35 anys d'experiència. Directora de la Formació de Constel·lacions Familiars. Fundadora i directora de centre Espai Sistèmic i Humanista.