ASHA MIRÓ

Referent de l'adopció internacional

L'Asha va néixer a prop de Nasik, a la vora del Godavari, a l'Índia, i va viure entre Nasik i Bombay els primers sis anys de la seva vida, fins que l'any 1974 va ser adoptada, i així es va convertir en una ciutadana més de Barcelona. Es va diplomar en Ciències de l'Educació a la Universitat Blanquerna de Barcelona, i va cursar la carrera musical i de piano al Conservatori Municipal de Barcelona. De 1989 fins al 2001 va exercir com a mestra en diferents escoles de Barcelona. El seu interès per la cooperació l'han portat a participar com a voluntària en camps de treball a diferents països, i ha col·laborat en l'organització de diversos actes solidaris.

 

Es va convertir en una persona referent en l'àmbit de l'adopció internacional, i va ser sol·licitada a un gran nombre de congressos i col·loquis sobre adopció, així com a cursos de formació de futurs pares adoptius i programes de televisió.

 

Des de l'any 2000 ha presentat actes públics i ha col·laborat en programes radiofònics i en múltiples debats i programes de televisió espanyols. Ha estat la presentadora del programa AD sobre el món de la publicitat al Canal 33 de Televisió de Catalunya, del programa Línies de Via Digital i del programa setmanal Filmets de les televisions locals del circuit català. També ha presentat el programa cultural Continuarà a la Televisió Espanyola de Catalunya.

 

Va treballar al Departament de Comunicació i Promoció del Fòrum Universal de les Cultures (Barcelona, 2004) i al Departament d'Educació.

 

De l'any 2002 al 2004 va ser portaveu del Fòrum Universal de les Cultures, i va viatjar per tota Catalunya donant a conèixer el que representaria el Fòrum, tant nacionalment com internacionalment, així com els temes més importants que es debatrien, actuant com a intermediària entre la ciutadania i les institucions.

 

Des de la publicació del seu primer llibre "La filla del Ganges", era sol·licitada a Catalunya i cada vegada més a tota Espanya, convertint-se en la cara que representava els valors del respecte per la interculturalitat i la diversitat a la nostra societat.

 

Es va convertir en el pont d'unió entre l'Índia i Espanya a través de la Casa Àsia, una institució amb seu a Barcelona, dedicada al foment de la cultura asiàtica a la societat occidental a través de múltiples actes culturals i diverses conferències i debats. Va presentar molts d'aquests actes i va participar en la majoria d'activitats com a símbol d'unió entre les dues cultures. Va exercir de relacions públiques en nombroses ocasions, com a persona profundament implicada tant a escala personal com a escala professional, en les relacions entre l'Índia (i la cultura asiàtica en general) i Espanya, com al seu país d'acollida.

 

Va ser reclamada constantment per parlar de la seva experiència com a persona índia adoptada, de la seva experiència en haver-se retrobat amb la seva família biològica i com a referència de persona que representa la multiculturalitat de la societat.

 

L'any 2004 va ser la imatge de la prestigiosa firma de joies Rosa Bisbe, protagonitzant una col·lecció dedicada a l'Índia.

 

En l'àmbit mediàtic ha participat en nombrosos actes públics, així com en l'entrega de premis de diferents institucions, ha desfilat per Intermón Oxfam i va presentar diversos actes importants relacionats amb la diversitat i la cooperació internacional que han tingut lloc a Catalunya i Espanya.

 

Ha treballat per l'Ajuntament de Barcelona com assessora en la nova "Regidoria de Dona i Drets Civils", com a mediadora entre l'ajuntament i les dones migrants. Actualment treballa en el Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Barcelona.

 

A través del seu treball constant a escoles i biblioteques de tot el país, ha tingut la sort de conscienciar a milers de nens i joves, gràcies a xerrades i debats sobre els seus llibres, a entendre millor el món en el qual vivim i a respectar els valors no occidentals.