EL DESPERTAR DEL IOGA

 

El ioga existeix des de temps indeterminats, però en tot cas més de 5000 anys. Es considera que les tècniques d'aquesta ciència de la vida van ser revelades als grans savis (Maharishis) durant estats profunds de meditació. El ioga, com a medicina holística indueix els processos naturals de sanació i salut de l'anatomia física i espiritual, com a sistema psicològic i filosòfic, que busca el benestar, la pau interior, l'expansió dels límits, implica tot un estil de vida que involucra l'observança de pautes ètiques, principis de vida i règims d'alimentació. Per això es diu que el ioga és una disciplina.

Hi ha qui ho assumeix com una manera de treballar el cos i qui el practica per transcendir el mateix; qui el segueix com una disciplina rigorosa i ascètica i qui ho viu com una via expansiva cap a l'amor i alegria; hi ha qui arriba a ell per tractar dolors físics i qui ha descobert un meravellós camí cap a la consciència i el despertar espiritual. Es podria dir que el ioga és tot l'anterior i molt més, que té tal varietat d'escoles i interpretacions que qualsevol espai per parlar d'ell resulta limitat, i que comporta tan profunds beneficis, que només es pot conèixer realment a través de l'experiència.

 

EL IOGA

El ioga proporciona la base pràctica dels sistemes antics ancestrals, preparant el cos, el prana i la ment per convertir-se en eines d'indagació interior.

 

LES SENDES DEL IOGA

Hi ha quatre camins o sendes per aconseguir l'estat d'unió amb el diví, que és l'últim i primordial estat o significat de ioga. Encara que aquestes dues poden tenir certes pràctiques específiques, no hi ha una delimitació totalment estricta entre elles (se solapen i complementen).

JÑANA ioga- Ioga del coneixement.

BHAKTI ioga- Ioga de la devoció i místic.

Kriya ioga- Ioga de la tècnica.

KARMA ioga- Ioga del servei-acció.

RAJA ioga- Ioga integral que combina les quatre sendes.

 

El IOGA PARIKSA (l'observació del pacient des del Ioga i medicina Ayurveda) és crucial per entendre aquestes diferències i així tenir un abordatge terapèutic apropiat per acompanyar l'alumne. Abastant la totalitat de les pràctiques yóguicas.


DATES

Iniciem curs el Dilluns 5 d'octubre 2020/2021


SESSIÓ DE IOGA PRESENCIAL

 

Dilluns i divendres 10: 30h a 11: 45h

Tardes.

Dilluns i divendres 18h a 19: 45h

 

Quota: 1 sessió setmanal (4 mensual)

60 € a l'més

Quota: 2 sessions setmanal (8 mensuals)

80 € a l'més

Quota il·limitada en el més vigent

120 € (matins i tardes 16 sessions mensuals)

Classe solta sessió (90 min) - 15€

 

(La sessió és de 90 min, es compon de 60 min pràctic ioga terapèutic 15 minuts de meditació / tècniques de respiració / relaxació / mantrah, etc.)

SESSIÓ DE IOGA EN LÍNIA

Dilluns 18h a 19: 15h

primera classe gratuïta

 

Quota: 1 sessió setmanal

(4 mensuals) 45 € al més

Quota: 2 sessions setmanals

(8 mensuals) 65 € al més

Quota il·limitada en el més vigent 120 €

(Matins i tardes 16 sessions mensuals)

 

Classe solta - 15€ROCÍO VILLEGAS.

Professora i instructora de ioga acreditada per la Generalitat de Catalunya. Diplomada en Medicina Ayurveda a l'Índia. Psicoterapeuta Holística integral. Mestre reiki Usui tibetà. Formada en Teràpies Humanistes Integrades i en Constel·lacions Familiars a ESH. Tècniques orientals de suport clínic a l'Índia. Combina tècniques psicoterapèutiques d'orient i d'occident. Des de fa 19 anys, treballa activament en l'acompanyament psicoterapèutic individual / grupal i en l'ensenyament dels iogues clàssics.