TALLER D’ORÍGENS (Per a famílies adoptives)

Aquest treball vivencial, pretén integrar la història de l’Infant i de la seva família d'origen, dins la família, perquè entenem que adoptem al nen en la seva integritat i ell és molt més que des que comparteix amb nosaltres la seva vida. Ell, com tothom, te una mare que li va donar la vida i una història que porta dins i que mostra fora, sovint amb conductes poc adaptatives. Mitjançant propostes vivencials, ens aproparem a la història anterior dels nostres fills, independentment de les dades que tinguem, del que sapiguem sobre el que va passar. Només experimentant aquest apropament als orígens dels nostres fills, a la seva història i a la seva família de procedència, ens podrem fer càrrec d'ella, integrar-la com a part nostra i la podrem compartir plenament amb ells.

L'objectiu és obtenir les eines per poder fer un adequat acompanyament i resoldre els temes que ens preocupen, els hi neguitegen i sovint provoquen bloquejos de la seva part emocional i dificulten el desenvolupament de les debes capacitats. És un taller que vol arribar a connectar amb l’essència dels nostres fills, per tal de poder-los acompanyar i oferir-los espais d'alliberament, d'una càrrega que necessiten compartir amb la seva família.

Treballar el tema dels orígens de manera profunda, permet millorar el to emocional dels infants, solucionar dificultats relatives a la manca de confiança, de seguretat i d'autoestima, millora la capacitat d'integració social i ajuda a disminuir els símptomes relatius a la manca d'atenció. En definitiva, permet alleugerar l’estrès intern dels nens i nenes, facilitant l’acompanyament dels seus pares després d’un procés de comprensió, acceptació i integració de les parts més significatives de la seva història.

Sovint els fills adoptats avoquen aquest estrès intern, en forma de ràbia, cap a la figura de la mare adoptiva. Ella és la portadora d’aquella història que no acaben d’entendre, com a representant de la figura de mare, que un dia va desaparèixer.

Compartirem amb d'altres pares i mares situacions relatives a l'abordatge d’aspectes quotidians dels infants, que sovint ens costa d’entendre. Veurem que formen part de l’expressió dels nens que van tenir una etapa difícil en el moment més crucial del seu desenvolupament, les seves primeres etapes. Compartirem els neguits nostres i dels nostres fills i cercarem maneres d’afrontar tot allò que els infants ens proposen dia a dia.


Data: Dissabte 23 de novembre de 2019

Horari: de 10 a 14h i de 16 a 20h.

Preu: 65€ per persona 90€ per parella - Places limitades

Lloc: AD’s Escola

 JAVIER GARCIA MARTÍNEZ

Llicenciat en Psicologia (UB), Educador Social, Mediador Familiar. Terapeuta Gestalt. Psicoteràpia Integrativa Programa SAT3. Especialista en Intervenció Sistèmica amb famílies, nens i adolescents des de les Constel·lacions Familiars i la Pedagogia Sistèmica. Formació en Teràpia Sistèmica. Constel·lacions Familiars. Postgrau Coaching. Terapeuta EMDR (adults, adolescents i nens). Responsable del Servei Terapèutic en Acolliment i Adopció de l'Associació Cel Obert.


A Barcelona:

secretaria@esh.cat

C/ Mallorca 515 despatx 1ª Barcelona 08026

Telèfon (BCN i GIR):

+34 625 16 82 65

(també Whatsapp)

A Girona:

secretaria@esh.cat

C/ Nou 18 prl. 1ª Girona 17001