FORMACIÓ INTERNACIONAL EN

JUSTICIA SISTÈMICA

TEMARI

 

PROGRAMA FORMACIÓ BÀSICA (Certificat)

 

MÒDUL 1 (12 i 13 octubre 2024): Introducció a la Justícia Sistèmica.

Prof: Mª Luz Godoy Ruiz (Advocada, Llicenciada en Psicologia), Carme Tuset Padró (Llicenciada Psicologia, Directora Espai Sistèmic i Humanista), Mª Teresa Rodríguez Valls (Lletrada Administració Justícia Tribuanl Suprem) i Angélica Olvera (Rectora Universitat Cudec) Més.

 

MÒDUL 2 (23 i 24 novembre 2024): Violència i criminalitat. Mirada sistèmica en instrucció penal i dret penal.

Prof: Fernando Cattelan Cordeiro (Advocat Brasil i Portugal). Més.

 

MÒDUL 3 (14 i 15 desembre 2024): Els ordres de lajuda en làmbit de la resolució de conflictes.

Prof: Mª Luz Godoy Ruiz (Advocada, Llicenciada en Psicologia). Més.

 

MÒDUL 4 (18 i 19 gener 2025): Èxit i diners a la vida i negocis. Litigis derivats de qüestions econòmiques als àmbits civil i mercantil.

Profs: Mª Teresa Rodríguez Valls (Lletrada Administració Justícia Tribunal Suprem) i Sara Rodríguez Simón (Psicòloga clínica, Mediadora). Més.

 

MÒDUL 5 (8 i 9 febrer 2025): Salut i Dret. Malalties mentals. Delictes sexuals. Traumes. Depressió. Malalties degeneratives. Dinàmiques ocultes.

Prof: Cristina Llaguno (Advocada, Mediadora. Argentina). Ponent en línia. Més.

 

MÒDUL 6 (1 i 2 març 2025): Perspectiva sistèmica en Dret de Família. Tipus de família. Adopcions. Separacions i divorcis. Introducció al significat de les diferents posicions.

Prof: Carme Tuset Padró (Llicenciada Psicologia, Directora Espai Sistèmic i Humanista). Més.

 

MÒDUL 7 (5 i 6 abril 2025): Empresa i organitzacions. Les seves lleis sistèmiques. Mirada sistèmica en dret laboral. Prof: Angel de Lope Alemany (Arquitecte, Coach Sistèmic Organitzacions). Més.

 

MÒDUL 8 (3 i 4 maig 2025): Mediació Sistèmica. Principis sistèmics aplicats a la mediació.

Prof: Janaina Vieira (Servidora Tribunal Justícia de Sao Paulo. Brasil). Ponent en línia. Més.

 

MÒDUL 9 (14 i 15 juny 2025): Propietat, herències i successions des del punt de vista sistèmic. Conflictes hereditaris. Deutes i insolvència.

Prof: Nidia Brito da Costa (Advocada, Coach Sistèmica. Lisboa, Portugal). Més.

 

MÒDUL 10 (12 i 13 juliol 2025): Tribunal Sistèmic. Postura sistèmica dels diferents operadors de la justícia. Col·legis Professionals.

Prof: Sami Storch (Jutge pioner aplicació Dº Sistèmic. Brasil). Ponent en línia. Més.

 

 

 

PROGRAMA FORMACIÓ AVANÇADA (Diplomat)

 

MÒDUL 11 (20 i 21 setembre 2025): Joventut difícil. Dinàmiques sistèmiques origen de les dificultats, malalties i trastorns de nens i joves. Agressió, violència, abandó, abús intrafamiliar. Bullying. Addiccions. Delinqüència juvenil. 

Prof: Jaqueline Cherulli (Jutge de família. Brasil). Ponent en línia. Més.

 

MÒDUL 12 (18 i 19 octubre 2025): Reconciliació amb pare i mare, aprofundiment. Relacions filla-mare i fill-pare. Lleialtats. Enllaç primari. Autopercepció. Dinàmiques.

Profs: Sara Rodríguez Simón (Psicòloga clínica, Mediadora) i Naihara Cardona Martínez (Advocada, Meidadora). Més.

 

MÒDUL 13 (15 i 16 novembre 2025): Pare, mare i parella. Aprofundiment. Masculinitat i femineïtat. Dinàmiques tòxiques a la relació de parella. Allò que uneix i separa. Pare i mare i les seues representacions en justícia.

Prof: Vanessa Aufiero da Rocha (Jutge de família, Mediadora. Brasil). Ponent en línia. Més.

 

MÒDUL 14 (Gener 2026): Moviments sistèmics. En grup, en individual. Amb ninots o avatars. Genograma. Diferents posicionaments, significat. Aprofundiment.

Prof: Carme Tuset Padró (Llicenciada Psicologia, Directora Espai Sistèmic i Humanista). Més.

 

MÒDUL 15 (Febrer 2026): a) Conflicte i resolució. Pau interna, base de la pau externa. Dinàmiques sistèmiques després de les professions jurídiques.

Profs: Mª Luz Godoy Ruiz (Advocada, Llicenciada en Psicologia). Més.

 

b) Taula rodona de Dret Comparat (tarda del dissabte).

Coordina: Immaculada Más Sánchez (Jutge de 1a Instància nº5 de Torrent. València). Més.

 

MÒDUL 16 (Març 2026): Física quàntica i camps morfogenètics. Temps i espai. Dimensionalitat i multidimensionalitat. Neurones mirall. Casos.

Prof: Angélica Olvera García (Rectora Universitat Cudec de Mèxic) . Més.

 

MÒDUL 17 (Abril 2026): RESIDENCIAL. L'amor interromput. La mare i el pare. Els nostres ancestres. El que ens ve del sistema. Limitacions. Anar més enllà. Autorrealització.

Prof: Carme Tuset Padró (Llicenciada Psicologia, Directora Espai Sistèmic i Humanista) i Mª Luz Godoy Ruiz (Advocada, Llicenciada en Psicologia). Més.

 

 

PROGRAMA DIPLOMAT AMB HABILITACIÓ PER CONSTEL·LAR

 

MÒDUL 18 (Maig 2026): Els diferents tipus de constel·lacions i centre buit. Ser constel·lador. Actitud. Característiques.

Prof: Carme Tuset Padró (Llicenciada Psicologia, Directora Espai Sistèmic i Humanista). Més.

 

MÒDUL 19 (Juny 2026): Constel·lacions pas a pas. Frases sanadores. Entrevista. El pas a pas. Lectura de imatges. Representants. Camp. Pràctiques.

Prof: Montse Monge (Terapeuta Gestalt) Més.

 

MÒDUL 20 (Juliol 2026): Família d'origen. Situacions entre pares i fills. Germans nascuts i no. Bessó solitari. Lleialtats. Parentificació. Identificació. Dinàmiques damor cec. Aprofundiment i pràctiques.

Prof: Laura Soliva. (Mestra d'Educació Infantil i Pedagogia Sistèmica). Més.

 

MÒDUL 21 (Setembre 2026): Trauma. El nen interior. Recuperació del nen ferit. Fer-se adult. Prendre la responsabilitat de la pròpia vida. Pràctiques.

Prof: Albert Valls (Llicenciat en Psicologia Sistèmica). Més.

 

MÒDUL 22 (Octubre 2026): Interacció amb el client. Sintonia i contacte. Escolta activa. Pràctiques perceptives. Llenguatge verbal i no verbal. Transferència i contratransferència. Diferents tipus de sentiments. El mapa no és pas el territori.

Prof: Mª Luz Godoy Ruiz (Advocada, Llicenciada en Psicologia). 

 

 

NOTES:

  1. Els ponents dels mòduls 5, 8, 10, 11 i 13 (Cristina Llaguno, Janaina Vieira, Sami Storch, Jaqueline Cherulli i Vanessa Aufiero, respectivament) impartiran la seva matèria en línia, amb el suport presencial de personal docent de l'organització.

  2.  Si per causes alienes a la voluntat de l'organització no fos possible que hi acudís alguna altra persona prevista per impartir un mòdul, Espai Sistèmic i Humanista es reserva el dret d'alterar l'ordre dels mòduls, substituir algun ponent o bé algun d'ells imparteixi la seva matèria en modalitat en línia, amb assistència de la directora i/o de professionals docents de l'organització. En tot cas, el ponent substitut té una qualificació equivalent a la daquella.

  3.  Les dates es detallen a cada mòdul fins al novembre de 2025. Les restants, (mòduls 14 a 22) seran facilitades més endavant.