FORMACIÓ DE TRAUMA

 

Quan una persona pateix algun tipus de trauma o esdeveniment traumàtic, pot semblar un patiment considerable que et limita en molts aspectes de la teva vida, impedint que avancis i puguis tenir una vida normalitzada.

 

Per això, l'objectiu d'aquesta formació és que puguis comprendre, gestionar i tractar amb persones que hagin patit traumes, i que adquireixis habilitats necessàries per poder connectar amb els teus clients, sostenir-los i ajudar-los en el seu procés de sanació.

 

METODOLOGIA

La nostra formació té una forta base de teràpia Somàtica i es nodreix de Gabor Maté, T.R.E., EMDR, Stephen Porgues ...

 

A més, considerem molt important la pràctica per a aprendre a autoregular-se i a connectar, eines vitals en intervenir en trauma.

 

La directora de la formació és Carme Tuset i les docents són professionals expertes en trauma. 


PROGRAMA (per actualitzar)

 1. Què és el trauma i la Teoria Polivagal i límits 
  Descobrirem què és el trauma, el seu impacte, com s'experimenta en el cos i els diferents tipus de trauma que existeixen. Ens introduirem a la teoria Polivagal de Stephen Porges d'una forma teorico-pràctica.
 2. Teràpia Somàtica, part 1
  En aquesta primera part de teràpia somàtica, parlarem de la fisiologia del sistema nerviós simpàtic-parasimpàtic, el nostre sistema nerviós autònom i l'instint de supervivència.
 3. Teràpia Somàtica, part 2 
  En la segona part, treballarem la importància de treballar amb el cos i eines per a detectar i reduir simptomatologia associada a vivències traumàtiques.
 4. Adversitat primerenca
  Descobrirem com es pot generar l'adversitat primerenca abans del naixement, durant la gestació o els primers anys de la infància. Quan es considera que apareix el trauma primerenc o infantil i com treballar-lo.
 5. Dessensibilització del moviment ocular
  Estudiarem la teràpia EMDR que pretén alleujar els símptomes del trauma i de la càrrega emocional, a través de l'estimulació bilateral que facilita la connexió entre els dos hemisferis cerebrals.
 6. TRE 
  Descobrirem el TRE, un mètode fisiològic basat en l'observació i l'experimentació que ajuda al cos a alliberar patrons de tensió, estrès i trauma. En comptes de modificar els patrons de pensament per a arribar a la relaxació, es relaxa el cos per a canviar l'estat emocional i psicològic.
 7. Trauma transgeneracional i trauma perinatal
  Parlarem de com un trauma transgeneracional pot impactar i transferir-se el dolor emocional, físic o social sofert per una persona que es transmet a les noves generacions. També tractarem el trauma durant l'embaràs que sol passar desapercebut.
 8. Trauma, relacions de parella i sexualitat. Del nen interior ferit a l'adult obert i present
  Indagarem sobre com el trauma pot condicionar profundament les relacions de parella. Quins obstacles es construeixen per evitar la verdadera intimitat. Indagarem en els rols del dependent i el rebotador, dos cares de la mateixa moneda. El rol parental. Com afecta la sexualitat, amb o sense abusos sexuals previs.
 9. L'actitud del terapeuta, comportaments addictius i "Jos interns"
  Aprofundirem en la importància de l'actitud i autenticitat del terapeuta per la corregulació.
  Aprendrem més sobre comportaments addictius i quina és la mirada terapèutica des del punt de vista del trauma. Aprendrem a identificar quan parlen les diferents "parts internes" de la persona, com poden entrar en conflicte i formes de resolució.  
 10. Indagació compassiva de Gabor Mate
  La importància de connectar amb la veritat interior, la presència, llegir el cos i anar més enllà del que diuen les paraules. Treballarem la importància de la capacitat reguladora i la presència del facilitador per anar més enllà del discurs.

"La formació sobre trauma significa que els participants estaran informats sobre el trauma. Les tècniques i continguts mostrats durant la formació, com l'EMDR, Somatic Experiencing®, Compassionate Inquiry, IFS, Adicciones, Ferides emocionals del nen/a interior o TRE®, no s'ofereix dins d'un cap de setmana. És exclusivament per a un ús personal de les persones que participen en la formació.

La formació sobre trauma significa que els participants estan informats sobre el trauma"MODALITAT PRESENCIAL

Presencial s'inicia el 21 setembre 2024 fins al 12 juliol del 2025.

 

1 dissabte al mes de 10-15 h i de 16-21 h

 

 

 

 

PREU:

180 € mensuals + 100 € de matrícula.

DATES PRESENCIAL:

21 setembre

19 octubre

16 novembre

14 desembre

11 gener

08 febrer

08 març

05 abril

03 maig

14 juny

12 juliol
MODALITAT ONLINE

Dos dissabtes al mes.

 

Dissabtes a la tarda 

de 16 - 21 h

 

 

 

PREU:

180 € mensuals + 100 € de matrícula.

 

DATES ONLINE:

14 i 21 setembre

12 i 19 octubre

09 i 16 novembre

7 i 14 desembre

01 i 11 gener

01 i 08 febrer

01 i 08 març

29 març i 05 abril

26 abril i 03 maig

07 i 14 juny

05 i 12 juliol¿Tens el carnet Jove?

Doncs, recorda que tens un descompte d'un 10% en aquesta activitatDIRECTORA DE LA FORMACIÓ:

CARME TUSET PADRÓ

Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista. Directora de la Formació de Constel·lacions familiars. Llicenciada en Psicologia, formada en pedagogia sistèmica, salut sistèmica, teràpia Gestalt, xamanisme i Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Amb més de 35 anys d'experiència.


PROFESSORES DE LA FORMACIÓ:

JADE BORT

Formada en trauma des de diversos enfocaments. Màster en Conductes Addictives i enfocament Minnesota (12 pasos Alcohólicos Anónimos). Especialització en Trastorns de la conducta Alimentària (TCA). Formada Apego Emocional i integració del nen interior. Psicoterapeuta Bioenergètica. Terapeuta Transpersonal. Formada en Sexualitat Somàtica. Formada en Constel·lacions Familiars


ANNA SÓLYOM

Terapeuta psicosomàtica, Teràpia Biodinàmica Craneosacral i Cardiovascular, TRE®️. Programa de Dr. Gabor Maté i Sat Dharam Kaur. Ritualista en el marc de la Medicina Ancestral del Dr. Daniel Foor, per a abordar el trauma transgeneracional. Ofereix sessions de sanació i equilibri de l'úter per a dones. 25 anys d'experiència en desenvolupament personal.


LAIA PANISELLO

Psicòloga sanitària, psicoteràpia amb adults i adolescents, formadora, teràpia individual, de parella i familiar, re-negociació del trauma, Somatic Experiencing i EMDR.


NÚRIA CALAVIA

Llicenciada en Psicologia amb una sòlida formació en Magisteri de Primària i Infantil, i programa de doctorat en Psicologia de l'Aprenentatge. Experta en intervenció en emergències i trauma, amb enfocaments en EMDR i teoria polivagal, a més de destacar en teràpies gestàltiques, constel·lacions familiars i bioenergètica integrativa.