FORMACIÓ DE TRAUMA

Quan una persona pateix algun tipus de trauma o esdeveniment traumàtic, pot semblar un patiment considerable que et limita en molts aspectes de la teva vida, impedint que avancis i puguis tenir una vida normalitzada.

 

Per això, l'objectiu d'aquesta formació és que puguis comprendre, gestionar i tractar amb persones que hagin patit traumes, i que adquireixis habilitats necessàries per poder connectar amb els teus clients, sostenir-los i ajudar-los en el seu procés de sanació.

 

METODOLOGIA

La nostra formació té una forta base de teràpia Somàtica i es nodreix de Gabor Maté, T.R.E., EMDR, Stephen Porgues ...

 

A més, considerem molt important la pràctica per a aprendre a autoregular-se i a connectar, eines vitals en intervenir en trauma.

 

La directora de la formació és Carme Tuset i les docents són professionals expertes en trauma. 


PROGRAMA (per actualitzar)

  1. Què és el trauma i la Teoria Polivagal i límits 
    Descobrirem què és el trauma, el seu impacte, com s'experimenta en el cos i els diferents tipus de trauma que existeixen. Ens introduirem a la teoria Polivagal de Stephen Porges d'una forma teorico-pràctica.
  2. Teràpia Somàtica, part 1
    En aquesta primera part de teràpia somàtica, parlarem de la fisiologia del sistema nerviós simpàtic-parasimpàtic, el nostre sistema nerviós autònom i l'instint de supervivència.
  3. Teràpia Somàtica, part 2 
    En la segona part, treballarem la importància de treballar amb el cos i eines per a detectar i reduir simptomatologia associada a vivències traumàtiques.
  4. Teràpia Somàtica, part 3. Pràctiques. 
  5. TRE 
    Descobrirem el TRE, un mètode fisiològic basat en l'observació i l'experimentació que ajuda al cos a alliberar patrons de tensió, estrès i trauma. En comptes de modificar els patrons de pensament per a arribar a la relaxació, es relaxa el cos per a canviar l'estat emocional i psicològic.
  6. Trauma, relacions de parella i sexualitat. Del nen interior ferit a l'adult obert i present
    Indagarem sobre com el trauma pot condicionar profundament les relacions de parella. Quins obstacles es construeixen per evitar la verdadera intimitat. Indagarem en els rols del dependent i el rebotador, dos cares de la mateixa moneda. El rol parental. Com afecta la sexualitat, amb o sense abusos sexuals previs.
  7. Trauma transgeneracional i trauma perinatal
    Parlarem de com un trauma transgeneracional pot impactar i transferir-se el dolor emocional, físic o social sofert per una persona que es transmet a les noves generacions. També tractarem el trauma durant l'embaràs que sol passar desapercebut.
  8. Dessensibilització del moviment ocular
    Estudiarem la teràpia EMDR que pretén alleujar els símptomes del trauma i de la càrrega emocional, a través de l'estimulació bilateral que facilita la connexió entre els dos hemisferis cerebrals.
  9. L'actitud del terapeuta, comportaments addictius i "Jos interns"
    Aprofundirem en la importància de l'actitud i autenticitat del terapeuta per la corregulació.
    Aprendrem més sobre comportaments addictius i quina és la mirada terapèutica des del punt de vista del trauma. Aprendrem a identificar quan parlen les diferents "parts internes" de la persona, com poden entrar en conflicte i formes de resolució.
  10. Adversitat primerenca
    Descobrirem com es pot generar l'adversitat primerenca abans del naixement, durant la gestació o els primers anys de la infància. Quan es considera que apareix el trauma primerenc o infantil i com treballar-hi.

  11. Integració dels diferents abordatges de trauma a la sessió de teràpia
    La importància de connectar amb la veritat interior, la presència, llegir el cos i anar més enllà del que diuen les paraules. Treballarem la importància de la capacitat reguladora i la presència del facilitador per anar més enllà del discurs.

MODALITAT PRESENCIAL Y ONLINE

s'inicia el 21 de setembre 2024 fins al 12 juliol del 2025.

 

 

 

1 dissabte al mes de 10h - 14:30h i de 16h - 20h

 

 

 

PREU:

120 € mensuals + 100 € de matrícula.

DATES:

21 setembre

19 octubre

16 novembre

14 desembre

11 gener

08 febrer

08 març

05 abril

03 maig

14 juny

12 juliol




¿Tens el carnet Jove?

Doncs, recorda que tens un descompte d'un 10% en aquesta activitat



DIRECTORA DE LA FORMACIÓ:

CARME TUSET PADRÓ

Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista. Directora de la Formació de Constel·lacions familiars. Llicenciada en Psicologia, formada en pedagogia sistèmica, salut sistèmica, teràpia Gestalt, xamanisme i Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Amb més de 35 anys d'experiència.


DOCENTS DE LA FORMACIÓ:

ISABEL MONTAÑO MORILLAS

Graduada en Psicologia i Treball Social, és mediadora familiar, experta en gènere i terapeuta Gestalt. Especialitzada en trauma i vincle, s'ha format en Teràpia Psicocorporal, Bioenergètica i Danzateràpia. Iniciada en el programa SAT de Claudio Naranjo, amb estudis en Teoria Polivagal i Somatic Experiencing®. Membre Adherent de l'AETG.


LAIA PANISELLO

Psicòloga sanitària, psicoteràpia amb adults i adolescents, formadora, teràpia individual, de parella i familiar, re-negociació del trauma, Somatic Experiencing i EMDR.


EMMA RIBAS RABERT

Doctora en Psicologia i Sexòloga Clínica, especialista en Psicoteràpia Integradora i Psicologia Urogincològica. Docent de màster a la Universitat de Barcelona, en els programes de Teràpia Sexual i de Parella, i Mindfulness per al Benestar i la Salut. És autora dels llibres "Mindfulsex" (2023) i "Mindful Love" (2024), tots dos publicats per Editorial Plataforma.


CARLES RIPOL

Professor de secundària en humanitats, cursant l’últim any de Psicologia. Facilitador i Formador internacional en TRE©, és secretari de l’Associació Espanyola de TRE© i membre de TREIberoamèrica. Ha impartit tallers i sessions grupals a tota la península, a més de formar en TRE© presencial i online. Voluntari en els terratrèmols de Granada i en instituts de Catalunya.