FORMACIÓ DE TRAUMA

Quan una persona pateix algun tipus de trauma o esdeveniment traumàtic, pot semblar un patiment considerable que et limita en molts aspectes de la teva vida, impedint que avancis i puguis tenir una vida normalitzada.

 

Per això, l'objectiu d'aquesta formació és que puguis comprendre, gestionar i tractar amb persones que hagin patit traumes, i que adquireixis habilitats necessàries per poder connectar amb els teus clients, sostenir-los i ajudar-los en el seu procés de sanació.

 

METODOLOGIA

La nostra formació té una forta base de teràpia Somàtica i es nodreix de Gabor Maté, T.R.E., EMDR, Stephen Porgues ...

 

A més, considerem molt important la pràctica per a aprendre a autoregular-se i a connectar, eines vitals en intervenir en trauma.

 

La directora de la formació és Carme Tuset i les docents són professionals expertes en trauma. 


PROGRAMA (per actualitzar)

 1. Què és el trauma i la Teoria Polivagal i límits 
  Descobrirem què és el trauma, el seu impacte, com s'experimenta en el cos i els diferents tipus de trauma que existeixen. Ens introduirem a la teoria Polivagal de Stephen Porges d'una forma teorico-pràctica.

 2. Teràpia Somàtica, part 1
  En aquesta primera part de teràpia somàtica, parlarem de la fisiologia del sistema nerviós simpàtic-parasimpàtic, el nostre sistema nerviós autònom i l'instint de supervivència.

 3. Teràpia Somàtica, part 2 
  En la segona part, treballarem la importància de treballar amb el cos i eines per a detectar i reduir simptomatologia associada a vivències traumàtiques.

 4. Teràpia Somàtica, part 3. Pràctiques. 

 5. TRE 
  Descobrirem el TRE, un mètode fisiològic basat en l'observació i l'experimentació que ajuda al cos a alliberar patrons de tensió, estrès i trauma. En comptes de modificar els patrons de pensament per a arribar a la relaxació, es relaxa el cos per a canviar l'estat emocional i psicològic.

 6. Trauma, relacions de parella i sexualitat. Del nen interior ferit a l'adult obert i present
  Indagarem sobre com el trauma pot condicionar profundament les relacions de parella. Quins obstacles es construeixen per evitar la verdadera intimitat. Indagarem en els rols del dependent i el rebotador, dos cares de la mateixa moneda. El rol parental. Com afecta la sexualitat, amb o sense abusos sexuals previs.

 7. Trauma transgeneracional i trauma perinatal
  Parlarem de com un trauma transgeneracional pot impactar i transferir-se el dolor emocional, físic o social sofert per una persona que es transmet a les noves generacions. També tractarem el trauma durant l'embaràs que sol passar desapercebut.

 8. Dessensibilització del moviment ocular
  Estudiarem la teràpia EMDR que pretén alleujar els símptomes del trauma i de la càrrega emocional, a través de l'estimulació bilateral que facilita la connexió entre els dos hemisferis cerebrals.

 9. L'actitud del terapeuta, comportaments addictius i "Jos interns"
  Aprofundirem en la importància de l'actitud i autenticitat del terapeuta per la corregulació.
  Aprendrem més sobre comportaments addictius i quina és la mirada terapèutica des del punt de vista del trauma. Aprendrem a identificar quan parlen les diferents "parts internes" de la persona, com poden entrar en conflicte i formes de resolució.

 10. Adversitat primerenca
  Descobrirem com es pot generar l'adversitat primerenca abans del naixement, durant la gestació o els primers anys de la infància. Quan es considera que apareix el trauma primerenc o infantil i com treballar-hi.
 11. Indagació compassiva de Gabor Mate
  La importància de connectar amb la veritat interior, la presència, llegir el cos i anar més enllà del que diuen les paraules. Treballarem la importància de la capacitat reguladora i la presència del facilitador per anar més enllà del discurs.

MODALITAT PRESENCIAL

Presencial s'inicia el 21 setembre 2024 fins al 12 juliol del 2025.

 

1 dissabte al mes de 10-15 h i de 16-21 h

 

 

 

 

PREU:

120 € mensuals + 100 € de matrícula.

DATES PRESENCIAL:

21 setembre

19 octubre

16 novembre

14 desembre

11 gener

08 febrer

08 març

05 abril

03 maig

14 juny

12 juliol

DATES ONLINE:

07 y 21 setembre

05 y 19 octubre

02 y 16 novembre

30 novembre i 14 desembre

21 desembre i 11 gener

25 gener i 08 febrer

22 febrer i 08 març

22 març i 05 abril

12 abril i 03 maig

31 maig i 14 juny

28 juny i 12 juliol

MODALITAT ONLINE

S'inicia el 14 setembre 2024 fns al 12 juliol del 2025.

 

2 dissabtes al mes (hora Barcelona) de 16-21 h

 

El segon dissabte a la tarda coincidirà amb la formació presencial per poder veure casos pràctics en directe

 

 PREU:

120 € mensuals + 100 € de matrícula.
¿Tens el carnet Jove?

Doncs, recorda que tens un descompte d'un 10% en aquesta activitatDIRECTORA DE LA FORMACIÓ:

CARME TUSET PADRÓ

Fundadora i directora del centre Espai Sistèmic i Humanista. Directora de la Formació de Constel·lacions familiars. Llicenciada en Psicologia, formada en pedagogia sistèmica, salut sistèmica, teràpia Gestalt, xamanisme i Constel·lacions Familiars directament amb Bert Hellinger. Amb més de 35 anys d'experiència.


PROFESSORES DE LA FORMACIÓ:

MONTSERRAT MONGE GIMENO

Teràpia Gestalt Adults i Infantil/ Adolescents. Facilitadora de Constel·lacions Familiars. Especialitzada en Constel·lacions Individuals. Formada en Hipnosi Ericksoniana. Formada en Eneagrama. Formada en Mindfulness i Gestió Emocional. Docent de la Formació de Constel·lacions Familiars a Espai Sistèmic i Humanista (Barcelona i Girona).


LAIA PANISELLO

Psicòloga sanitària, psicoteràpia amb adults i adolescents, formadora, teràpia individual, de parella i familiar, re-negociació del trauma, Somatic Experiencing i EMDR.