TERÀPIA GESTALT

 

La Teràpia Gestalt és més que una simple psicoteràpia; es presenta com una veritable filosofia existencial, un "art de viure", una particular manera de concebre les relacions de l'ésser humà amb el món.

La Teràpia Gestalt va néixer de la mà de Fritz Perls (1893 – 1970) als anys cinquanta. És un corrent compromès amb el creixement i desenvolupament de l'ésser humà, contemplant a l'individu des d'una perspectiva bio-psico-social.

És una teràpia Humanista experiencial, centrada en el que esdevé "aquí i ara", mobilitzant el canvi. La presa de consciència del present es facilita dirigint l'atenció a la percepció corporal i emocional de les mateixes necessitats i la seva gestió. Afavoreix "l'auto recolzament" i l'autèntic contacte amb un mateix i amb l'altre.

Promou la presència de "l'aquí i ara", l'acceptació de llums i ombres; potència l'auto responsabilitat, confia en l'autoregulació de l'organisme i acompanya a la persona cap al canvi desitjat, la realització personal i l'expressió de les seves potencialitats.

L'abast de la Gestalt va més enllà de la mateixa teràpia, ja que aconsegueix convertir-se en un estil de vida.

La Teràpia Gestalt desenvolupa una perspectiva unificadora de l'ésser humà, integrant al seu torn, les dimensions sensorials, afectives, intel·lectuals, socials i espirituals, permetent una experiència global on la vivència corporal pugui traduir-se en paraules i la paraula pugui ser viscuda corporalment.

 

Afavoreix un contacte autèntic amb els altres i un mateix, i no només té com a objectiu explicar els orígens de les nostres dificultats, sinó també experimentar i "experiència" els indicis de les noves solucions: a la recerca dolorosa i generalment, esquiva del "saber per què", ofereix l'alternativa al "sentir com", donant pas així, a un procés de mobilització que afavoreix el canvi.


LLOC:

Barcelona, Girona y Online


MONTSERRAT MONGE GIMENO

Teràpia Gestalt Adults i Infantil/Adolescents.  Facilitadora de Constel·lacions Familiars. Especialitzada en Constel·lacions Individuals. Formada en Hipnosi Ericksoniana. Formada en Eneagrama. Formada en Mindfulness y Gestión Emocional. Docent de la Formació de Constel·lacions Familiars a Espai Sistèmic i Humanista (Barcelona i Girona).


ALBERT VALLS MASCLANS

Llicenciat en Psicología Sistémica per la universitat CUDEC. Format en Constel·lacions Familiars amb Bert Hellinger. Format en Constel·lacions Organitzacionals, Coach Sistèmic i amb Talent Manager. Format en teràpia Gestalt. Terapeuta Shiatsu. Format en Teràpia Craniosacral i ha assistit a diversos tallers de Dale Carnegie sobre la comunicació. 


ALBA SERRAT GÜELL

Terapeuta formada en Constel·lacions Familiars i en Teràpia Gestalt . Terapeuta de Jin Shin Jyutsu. Acompanyament individual i en grup. Coordinadora i facilitadora de grups de suport emocional i ajuda mútua GSAM, projectes per a joves i adolescents (Q-nnecta't), projectes per a escoles i famílies (Orígens), i Contínuum, per a un ampli ventall de col·lectius. 


ROSA FARRES

Treballadora social. Terapeuta gestalt. Counselor i assessorament psicopedagògic en Dol. Formada a Institut Integratiu en postgrau de dol. Fundació VBM (Viure un bon morir). Procés MAR (Sevilla). Institut IPIR (Dol i pèrdues). Constel·lacions grupals i individuals. Postgrau en teràpia breu sistèmica. PNL. Programa SAT Claudio Naranjo (eneagrama). Mestria Reiki.


CATERINA NEUS AIGE MASIP

Terapeuta Gestalt, especialitzada en nens i família. Formació en Teatre i Teràpia Gestalt, en teràpia Gestalt Adults i teràpia Gestalt Infantil. Formació en escriptura i art expressiu. Un any en Constel·lacions Familiars i en Configuracions estàtiques. Formació en Constel·lacions Familiars aplicades a la salut. Formació en Bioenergètica.


ORIOL VINYALS

-        Terapeuta Gestalt. Format en el programa SAT. Format en “Eines Sistèmiques en Teràpia Individual” (Espai Sistèmic i Humanista). Format en Psicopatologia Gestàltica  Formant-me en el programa “Refent-nos Homes”, noves masculinitats.


MARTA MAS TARRADAS

Mestra i Psicopedagoga. Terapeuta gestalt i especialista en Pedagogia Sistèmica. Formació en Astrologia Humanista i en Constel·lacions Familiars. Acompanyament individual a joves i adults. Facilitadora de tallers de creixement personal