TERÀPIA GESTALT

 

La Teràpia Gestalt és més que una simple psicoteràpia; es presenta com una veritable filosofia existencial, un "art de viure", una particular manera de concebre les relacions de l'ésser humà amb el món.

La Teràpia Gestalt va néixer de la mà de Fritz Perls (1893 – 1970) als anys cinquanta. És un corrent compromès amb el creixement i desenvolupament de l'ésser humà, contemplant a l'individu des d'una perspectiva bio-psico-social.

És una teràpia Humanista experiencial, centrada en el que esdevé "aquí i ara", mobilitzant el canvi. La presa de consciència del present es facilita dirigint l'atenció a la percepció corporal i emocional de les mateixes necessitats i la seva gestió. Afavoreix "l'auto recolzament" i l'autèntic contacte amb un mateix i amb l'altre.

Promou la presència de "l'aquí i ara", l'acceptació de llums i ombres; potència l'auto responsabilitat, confia en l'autoregulació de l'organisme i acompanya a la persona cap al canvi desitjat, la realització personal i l'expressió de les seves potencialitats.

L'abast de la Gestalt va més enllà de la mateixa teràpia, ja que aconsegueix convertir-se en un estil de vida.

La Teràpia Gestalt desenvolupa una perspectiva unificadora de l'ésser humà, integrant al seu torn, les dimensions sensorials, afectives, intel·lectuals, socials i espirituals, permetent una experiència global on la vivència corporal pugui traduir-se en paraules i la paraula pugui ser viscuda corporalment.

 

Afavoreix un contacte autèntic amb els altres i un mateix, i no només té com a objectiu explicar els orígens de les nostres dificultats, sinó també experimentar i "experiència" els indicis de les noves solucions: a la recerca dolorosa i generalment, esquiva del "saber per què", ofereix l'alternativa al "sentir com", donant pas així, a un procés de mobilització que afavoreix el canvi.


LLOC:

Barcelona, Girona y Online


MONTSERRAT MONGE GIMENO

Formada en teràpia Gestalt per a adults. Formada en teràpia Gestalt infantil. Facilitadora de Constel·lacions Familiars. Formada en Mindfulness y Gestión Emocional. Formada en Hipnosi Ericksoniana. Eneagrama per la International Eneagram Association – The Eneagram Institute. Formada en “El trauma des de la teoría Polivagal de Roger Jackson”


XAVI GARCÍA

Llicenciat en Psicologia (UB), Educador Social, Mediador Familiar. Terapeuta Gestalt. Psicoteràpia Integrativa Programa SAT3 Especialista en Intervenció Sistèmica amb famílies, nens i adolescents des de les Constel·lacions Familiars i la Pedagogia Sistèmica. Formació Teràpia Sistèmica. Constel·lacions Familiars Postgrau Coaching. Terapeuta EMDR (adults, adolescents i nens). Responsable de Servei Terapèutic en Acolliment i Adopció de l'Associació Cel Obert.


ALBERT VALLS MASCLANS

Format en Constel·lacions Familiars amb Bert Hellinger. Format en Constel·lacions Organitzacionals, Coach Sistèmic i amb Talent Manager. Terapeuta Gestalt. Terapeuta Shiatsu. Format en Teràpia Cranisacral i ha assistit a diversos tallers de Dale Carnegie sobre la comunicació. Estudiant la Llicenciatura de Psicologia Sistèmica.


ALBA SERRAT GÜELL

Terapeuta formada en Constel·lacions Familiars i en Teràpia Gestalt . Terapeuta de Jin Shin Jyutsu, Organitzadora de cursos oficials a Catalunya. Facilitadora de grups de suport emocional i ajuda mútua "Rebre x donar". Terapia d’essències florals Trembling Light. Coneixedora de les plantes curatives organitzadora de retirs.