TERÀPIA PER L'ESTRÈS I EL TRAUMA

 

Hi ha esdeveniments i situacions que ens passen a la vida que no sempre sabem gestionar. Arriben per sorpresa i no estem preparats per afrontar-los. Poden ser accidents, malalties, morts, desastres naturals, abusos físics, emocionals o sexuals, pèrdues, robatoris,... Totes aquestes situacions ens poden generar emocions fortes i, fins i tot, traumes. 

 

El trauma es podria definir com una ferida que perdura en el temps i pot ser provocat per diferents situacions. En qualsevol cas, és una emoció molt forta o una impressió negativa forta que produeix danys que perduren.

 

Pot aparèixer degut a una por de gran intensitat (un terror) o perquè t’has sentit incapaç de manejar un perill real o potencial, a qualsevol edat. Si ho has patit a la infància o a l’adolescència, és més fàcil que hagi estat difícil de gestionar perquè no disposaves dels recursos i de les eines que pot tenir una persona adulta. 

 

Hi ha alguns símptomes que poden indicar que has patit un trauma:

  • Pot ser que recordis constantment el que t’ha passat o que ho eliminis de la memòria com si no hagués passat mai. 
  • Sents emocions com ira, por, tristesa, vergonya, confusió, culpa, irritabilitat...
  • Et costa dormir perquè tens malsons.
  • Sents ansietat i nerviosisme a totes hores.
  • Tens dificultat per concentrar-te. 
  • Tens flashbacks o escenes retrospectives de la situació viscuda...

Si sents que tens un trauma que està dificultant el teu dia a dia i t’agradaria rebre ajuda, contacta amb nosaltres.


LLOC: Barcelona i online


ANNA SÓLYOM

Terapeuta psicosomàtica, Teràpia Biodinàmica Craneosacral i Cardiovascular, TRE®️. Programa de Dr. Gabor Maté i Sat Dharam Kaur. Ritualista en el marc de la Medicina Ancestral del Dr. Daniel Foor, per a abordar el trauma transgeneracional. Ofereix sessions de sanació i equilibri de l'úter per a dones. 25 anys d'experiència en desenvolupament personal.


JADE BORT

Formada en trauma des de diversos enfocaments. Màster en Conductes Addictives i enfocament Minnesota (12 pasos Alcohólicos Anónimos). Especialització en Trastorns de la conducta Alimentària (TCA). Formada Apego Emocional i integració del nen interior. Psicoterapeuta Bioenergètica. Terapeuta Transpersonal. Formada en Sexualitat Somàtica. Formada en Constel·lacions Familiars


ROCÍO VILLEGAS

Orientadora i terapeuta sistèmica. Diplomada en Medicina Aiurveda a l'India.

Directora de la Formació de Ioga Sistèmic IogAiurveda. Combina tècniques psicoterapèutiques orientals i occidentals.  Constel·lacions familiars, recursos sistèmics, transpersonal i transgeneracional.

Formadora, investigadora i conferenciant.


VANESSA RAMONET

Llicenciada en psicologia l’any 2005, màster de Psicologia General Sanitària, postgrau en psicopatologia clínica, terapeuta EMDR (dessensibilització i reprocessament amb moviments oculars), teràpia Gestalt (en formació). Formació especialitzada en trauma, teràpia individual sistèmica, Mindfulness i violència de gènere. Enfoco la teràpia individual amb una mirada integrativa, i aplico en cada cas les tècniques terapèutiques que més convinguin segons les necessitats i els objectius personals.