TERÀPIA PER L'ESTRÈS I EL TRAUMA

 

Hi ha esdeveniments i situacions que ens passen a la vida que no sempre sabem gestionar. Arriben per sorpresa i no estem preparats per afrontar-los. Poden ser accidents, malalties, morts, desastres naturals, abusos físics, emocionals o sexuals, pèrdues, robatoris,... Totes aquestes situacions ens poden generar emocions fortes i, fins i tot, traumes. 

 

El trauma es podria definir com una ferida que perdura en el temps i pot ser provocat per diferents situacions. En qualsevol cas, és una emoció molt forta o una impressió negativa forta que produeix danys que perduren.

 

Pot aparèixer degut a una por de gran intensitat (un terror) o perquè t’has sentit incapaç de manejar un perill real o potencial, a qualsevol edat. Si ho has patit a la infància o a l’adolescència, és més fàcil que hagi estat difícil de gestionar perquè no disposaves dels recursos i de les eines que pot tenir una persona adulta. 

 

Hi ha alguns símptomes que poden indicar que has patit un trauma:

  • Pot ser que recordis constantment el que t’ha passat o que ho eliminis de la memòria com si no hagués passat mai. 
  • Sents emocions com ira, por, tristesa, vergonya, confusió, culpa, irritabilitat...
  • Et costa dormir perquè tens malsons.
  • Sents ansietat i nerviosisme a totes hores.
  • Tens dificultat per concentrar-te. 
  • Tens flashbacks o escenes retrospectives de la situació viscuda,...

 

Si sents que tens un trauma que està dificultant el teu dia a dia i t’agradaria rebre ajuda, contacta amb nosaltres.


LLOC: Barcelona, Girona i online


MARTA CIRERA BAQUÉS

Terapeuta del trauma assistit amb cavalls. Treballa la presència a través de les sensacions corporals, detectant el patró i els bloquejos que ens limiten i exclouen llibertat. Especialitzada en esdeveniments traumàtics de violència, abusos, negligència, drogodependències, etc.